Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

U nehumanim uvjetima

Strava na Svilaji: Držali trojicu Rumunja da im čuvaju stoku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog trgovine ljudima, kazneno su prijavljeni 41-godišnji državljanin Rumunjske i Hrvatske te 40-godišnji i 63-godišnji državljani Hrvatske.

Policija sumnja da su jedan Rumunj (41) i dvojica hrvatskih državljana (40 i 63) zajedno počinili kazneno djelo trgovanja ljudima na štetu dva državljanina iz Rumnjske, a 41-godišnjaka i 40-godišnjaka sumnjiče i za trgovanje ljudima na štetu još jednog Rumunja, izvijestila je PU splitsko –dalmatinska.

41-godišnjaka sumnjiče da je iz Rumunjske u siječnju 2013. u Hrvatsku doveo dvojicu državljanina Rumunjske te ih na prijevaru, umjesto u jednu zemlju Zapadne Europe, uputio 40-godišnjaku i 63-godišnjaku s područja Splita, koji su ih potom odveli na planinu Svilaju, radi čuvanja stoke.

Smjestili su ih u karoseriju kombi vozila, bez osnovnih uvjeta za život, uz minimalnu i nekvalitetnu ishranu te ih u takvim, nehumanim uvijetima uz prijetnje, držali sve do kraja travnja, kada im je dvojac uspio pobjeći.

Pročitajte i ovo Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..." Ilustracija udario ih autom Uhićen nasilnik iz Dalmacije: Prijetio smrću 29-godišnjakinji, slao joj uzemirujuće poruke, a onda je izgubio kontrolu

NGO potpisali balkansku deklaraciju protiv trgovine ljudima

Prilikom pretrage štale na Svilaji, pronađen je još jedan državljanin Rumunjske koji je također identificiran kao žrtva trgovanja ljudima.

 Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da ga je 41-godišnjak iz Rumunjske dovezao u Republiku Hrvatsku u svibnju 2013., radi rada na crno, i to najprije na područje Gospića gdje je boravio u zadovoljavajućim uvjetima, nakon čega ga je u kolovozu 2013. uputio osumnjičenom 40-godišnjaku, koji ga je pod istim neljudskim uvjetima kao i prethodnu dvojicu državljanina Rumunjske, držao radi čuvanja stoke na planini Svilaji.

Shodno utvrđenom, a u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom Split, osumnjičenici su predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava. (Agencija VLM/S.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene