Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojicu brodolomaca, koji su oko pola sata proveli u hladnu moru između otoka Suska i Malog Lošinja, sinoć je spasio Malološinjanin Aldo Lukšić svojom brodicom.


Nesretni je događaj počeo oko 19,26 sati kad je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje zaprimila poziv od dvojice članova posade s brodice tipa ‘betina 700’ kojoj zbog nagla prodora mora prijeti potonuće, te žurno traže pomoć. U telefonskoj vezi su ostali sa središnjicom u Rijeci sve do potonuća brodice, kad se izgubio signal s mobitela, priopćilo je Ministarstvo mora. U akciju traganja i spašavanja poslan je najbliži brod ‘Azize’ pod turskom zastavom te spasilačke pomorske jedinice lučke kapetanije, MUP-a i MORH-a.

Vezani članci Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..." Zamućeno more kod šibenske rive - 4 Pogledajte boju mora koja je iznenadila Šibenčane, doznajemo što je uzrok

Također se uključuju i stanovnici s otoka Suska, a istodobno putem Radija Rijeke središnjica poziva u pomoć za brzo djelovanje jer su se u hladnom moru našle dvije osobe.

U 20,32 središnjica je zaprimila obavijest da je brodolomce spasio Aldo Lukšić iz Malog Lošinja brodicom oznake ‘639 ML’, na položaju između otočića Zabodarskog i rta Punta Biance. Brodolomci su u moru proveli oko pola sata te su prevezeni u ustanovu za medicinsku pomoć u Malom Lošinju. Brodolomci su sa Suska pošli u Mali Lošinj, a uzrok potonuća vjerojatno je udar brodice u nepoznat objekt. Pri udaru ozlijeđen je 61-godišnji član posade koji je zadržan u hitnoj pomoći, a drugi je, 21-godišnjak, otpušten s lakšim ozljedama. (Hina)