Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak danas u podne

Vukovarci premijeru odlučili postaviti ULTIMATUM: Ili ploče dolje ili...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas će se u 12 sati sastat s premijerom Zoranom Milanovićem.

Vlado Iljkić potvrdio je da su Vukovarci spremni za novi sastanak oko dvojezičnosti. Sa premijerom Milanovićem će se u Vladi sastati u 12 sati.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

Premijeru će, kaže, dati ultimatum: Ili će se skinuti ploče ili će Vukovarci zatražiti referendum.

Podsjetimo, premijer i predstavnici Stožera prvi put su razgovarali u Vukovaru 18. listopada, a Milanović je tada povukao policiju koja je čuvala ploče.

>> Vukovar: Opet skinuta dvojezična ploča

Stožer traži moratorij na postavljanje ploča, sređivanje popisa stanovništava u Vukovaru te proglašavanje grada mjestom od posebnog pijeteta.

Stožer je svoje zahtjeve sažeo u tri pitanja u kojima se, osim proglašenja Vukovara mjestom posebnog pijeteta građane pita i o dizanju praga za uvođenje dvojezičnosti na pedeset posto stanovništva te o zabrani rada u javnim i državnim službama za osobe koje su sudjelovale u agresiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene