Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kako je to moguće?

Muškarci osumnjičeni za brutalno ubojstvo pušteni na slobodu, mještani u strahu: "Rekao je da će visjeti crne krpe, svi znamo što to znači"

Ubojstvo u Rogotinu, ilustracija
Ubojstvo u Rogotinu, ilustracija Foto: Provjereno
Mještani Rogotina su u strahu otkako je dvojac osumnjičen za brutalno ubojstvo pušten na slobodu.

Prije nepune dvije godine stravično ubojstvo šokiralo je stanovnike u dolini Neretve. Za ubojstvo su osumnjičena dvojica muškaraca. Prije desetak dana pušteni su na slobodu.

''Istražni zatvor im je ukinut iz razloga što je vijeće smatralo da je dosadašnji boravak u istražnom zatvoru dovoljno utjecao na okrivljenike da više ne čine kaznena djela te da su isti shvatili svu štetnost vršenja kaznenih djela pa zbog toga više ne postoji bojazan da bi isti nalazeći se na slobodi nastavili s kriminalnim aktivnostima'', stoji u odgovoru Županijskog suda u Dubrovniku.

Obojica osumnjičenika imaju podeblji dosje. A jedan od njih, tvrde njegovi sumještani, već godinama provodi nasilje u svom mjestu i za to nikad ne odgovara. Prilikom privođenja govore, čak im je i prijetio.

''Izjavio je da će pri njegovom povratku u Rogotin visjeti crne krpe. Mi u Dalmaciji svi znamo što to znači'', kaže jedan od mještana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSUMNJIČENA DVOJICA MUŠKARACA Smrtno stradao u obiteljskoj kući: Policija objavila detalje stravičnog ubojstva mladića u Rogotinu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Strava kod Ploča: U obiteljskoj kući ubijen 29-godišnji mladić, uhićena dvojica muškaraca

''Niti za jedan svoj prekršaj kazneni, kazneni postupak, za ništa nije odgovarao, onda što, šta će netko nešto napravit za neku izvršenu prijetnju kad za realne, prave događaje koji su bili nije se dogodilo ništa, šta imate očekivat od znači ljudi su jednostavno u strahu'', tvrdi stanovnik Rogotina.

Mještani se pitaju kako je moguće da je sud zaključio da osumnjičeni više neće ponavljati kaznena djela. Ekipa Provjerenog upitala je i Županijski sud u Dubrovniku da obrazlože odluku sudskog vijeća, kakav su odgovor dobili kao i cijelu priču pogledajte večeras u 23:30 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene