Dvoipolgodišnje dijete koje je u subotu dovedeno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja u dobrom je općem stanju i komunicira sa svojom okolinom, potvrdio je u ponedjeljak ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić.

Galerija


"Dijagnostička analiza kompletno je završena i dječak je u dobrom općem stanju", rekao je Goran Roić o zlostavljanom dječaku čija majka, prema medijskim navodima, radi na sezonskom poslu na obali te je krenula prema Zagrebu kako bi posjetila dijete.

Vezani članci Dječak ispred škole čeka pomoćnika u nastavi (Foto: Facebook) Ipak su našli način: Dječak koji je plakao pred školom dobio osobnog pomoćnika, neće ga dijeliti s drugim učenicima Dječak ispred škole čeka pomoćnika u nastavi (Foto: Facebook) Dječak plakao ispred škole, a u Ministarstvu tvrde: "Pomoćnik je bio na priredbi, ali se nije upoznao s dječakom jer je otišao"

Dječak je u bolnicu došao u pratnji susjede. Majka mu još nije bila u posjetu, kako doznajemo iz te ustanove.

''U kontaktu smo s bolnicom da vidimo kakvo je stanje djeteta, kada će biti otpust, sve što sada treba da bi se dijete žurno zbrinulo. Vjerojatno ćemo ići sa žurnom mjerom izdvajanja za koju imamo dosta kratke rokove da bi je pokrenuli pred sudom - to je 72 sata'', rekla je Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

''Zbrinute su ozljede koje je dijete zadobilo, provela se dodatna dijagnostika i dijete je dobrog općeg stanja. Imali smo informaciju da bi majka trebala doći tijekom jučerašnjeg dana, ali do danas se nije još pojavila'', rekao je Roić.

"S obzirom na okolnosti ozljeda, sumnja se u fizičko zlostavljanje djeteta", kazao je Roić te je naglasio kako su obavijestili sve nadležne službe.

Iako su ozljede, prema navodima medija, bile ozbiljne, uz višestruke prijelome različite starosti i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, Roić kaže da se dječakovo stanje poboljšava te da komunicira s ljudima u svojoj okolini.

Ravnatelj Klaićeve ujedno je naglasio da dječakova majka neće moći doći u posjet bez policijske pratnje.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je Hini kako je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Ravnateljica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb Tatjana Brozić Perić smatra da se radi o kaznenom djelu.

Iako su se s majkom dječaka u Centru i prije susretali, nisu znali da joj treba pomoć u brizi za dijete, pa joj nisu pružili niti obiteljsko-pravnu zaštitu, ističe ravnateljica. (A.T. / V.B./Hina)