Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična akcija u Biogradu na Moru

Dvije tisuće ždralova za poruku mira djeci Hiroshime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi ukazali na opasnosti nuklearnog naoružanja, zajedničkom akcijom organizacije 'Gradonačelnici za mir', postavili su trajni spomenik žrtvama bombardiranja Hiroshime, a osnovnoškolci su izradili 2 tisuće ždralova koji će uskoro biti poslani u Japan.

Iako su se nadali da će ovim okupljanjem oboriti rekord za Guinnessovu knjigu ipak neće. No članovima organizacije 'Gradonačelnici za mir' ionako je važnija sama poruka koju su poslali. 'Mislim da će ovo inspirirati druge gradove, velike i male da se ujedine u borbi za svijet bez nuklearnog oružja', izjavio je tajnik organizacije 'Gradonačelnici za mir' Pol D'Huyvetter.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privlačna i zabavna [TEST] Mazda2 G90 Hazumi Slika nije dostupna Japansko istraživanje Gledajte ih i bolje ćete raditi!

A da bi poruka bila trajna biogradski je gradonačelnik dao izraditi veliki spomenik vrijedan 60 tisuća kuna. 'S obzirom da je samo jedan spomenik u Hiroshimi i to Sadako, ovakvu vrsta spomenika nema nitko u svijetu. Eto mi smo prvi u svijetu i ponosni smo na tu ideju', dodao je gradonačelnik Ivan Knez.

Papirnati će ždralovi uskoro u Japan, a ovaj metalni ostaje u Biogradu kao podsjetnik budućim generacijama na stravične posljedice nuklearnog oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene