Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadesetak radnika zlatarbistričkog Elcona počelo je danas u 16 sati štrajk glađu tražeći da im se isplati sedam zaostalih plaća.


Po riječima njihove predstavnice Eve Kreber-Pille radnici su se okupili u prijamnome skladištu poduzeća i ne će odustati od svojeg nauma dok ne dobiju novac. No štrajkaše novinari, koji su zamoljeni da sve snimaju izvan kruga poduzeća, nisu mogli vidjeti jer nisu htjeli izići iz skladišta.

Vezani članci Slika nije dostupna Branitelje koji na Trgu štrajkaju glađu posjetili suborci Slika nije dostupna Pozlilo trojici branitelja koji štrajkaju glađu

"Radnici ne žele pred kamere jer su do sada bili više puta izmanipulirani u nekim medijima pa su čak i ismijani. Isto tako direktor je zabranio naš štrajk u prostorijama poduzeća, a ne znamo kako će na sve reagirati stečajni upravitelj, tako da se ne želimo još više izlagati. U vrlo smo tešku položaju jer zamislite kako je živjeti da ne dobijete sedam plaća. Dosta nam je pustih obećanja i vatrogasnih mjera. Želimo ono što smo zaradili jer smo mi sve vrijeme Elcon držali na životu", rekla je Eva Kreber-Pille, inače tajnica Elcona d.d., tvornice kabelskih setova koja je od danas u stečaju.

Naime, na Trgovačkome sudu u Zagrebu danas je održano prvo ročište na kojemu je u Elconu pokrenut stečajni postupak.

Glavna povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske za Elcon Marija Farkaš izjavila je jučer da sindikat ne stoji iza jučer najavljena štrajka, koju je pokrenula tajnica tvrtke Eva Kreber s još nekolicinom kolegica iz kadrovske službe. "Nije nam jasno što žele postići tom akcijom jer štrajkom glađu ugrožava se ljudski život, što nam u ovome trenutku nije potrebno", rekla je Farkaš.

U jučerašnjem podužem priopćenju za medije skupina radnika pak tvrdi da se tako bore za dostojanstvo Elcona, 37 godina staroga hrvatskog proizvođača u automobilskoj industriji i stopostotna izvoznika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju