Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski i srbijanski predsjednik Ivo Josipović i Boris Tadić posjetili su srpsku povratničku obitelj Marković u selu Deringaju kod Gračaca


U obnovljenoj kući koja je u Oluji bila spaljena predsjednici su popili kavu i razgovarali sa Željkom i Ninom Marković te njihovo dvoje djece Dušanom i Marijom. Dvojica predsjednika zanimala su se za njihov život i život ostalih povratnika.

Vezani članci Suri orao, ilustracija Muškarac (52) na lešine teladi stavljao otrov i tako ubio nekoliko divljih životinja, neke od njih bile su zaštićene vrste Tvornica natikača u Gračacu - 2 One su uzele stvari u svoje ruke i posao im je unatoč koronakrizi procvao: "Zadnja dva mjeseca nismo stali"

>> 'Ovako sam veliki dečko zbog ličke rakije i sira'

>> 'Nisam očekivala da dva predsjednika baš mene posjete'

Pred kućom obitelji Marković Josipovića i Tadića dočekalo je i pozdravilo desetak mještana toga sela 5 km udaljenog od Gračaca u kojem danas živi 30 od prijeratnih 200-injak stanovnika.

Po riječima Željka Markovića, nekadašnjeg pripadnika tzv. krajinske vojske, sa suprugom Ninom je prvog dana Oluje preko BiH izbjegao u Srbiju. Inđija, Kosovo i Grabovac kod Obrenovca bili su boravišta obitelji u Srbiji iz koje su se među prvima vratili 2003. godine. 'Nisam se ničega bojao. Onaj tko je nešto napravio neće se ni vratiti', izjavio je Marković koji je', izjavio je Marković koji je dodao da s hrvatskim stanovništvom nema nikakvih problema i ističe kako politika nikome ne brani da se vrati na svoje. (Hina)