Obavijesti Video Pretražite Navigacija
42. požar u sezoni

Gori u zaleđu Vodica: Dva kanadera gase požar na području Vrbice

Kanader ispušta vodu (Foto: Dnevnik.hr)
Kanader ispušta vodu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u nedjelju gase požar na području Vrbice u zaleđu Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 17. lipnja do 31. kolovoza protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 42 požara (24 u Šibensko-kninskoj, po šest u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima

Uz gašenje požara, provedeno je i 45 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 360 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8200 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara, tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 30 puta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene