Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spora pravna procedura

Dva brata i sestra za Božić će iz doma u svoju novu obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca od tri, pet i sedam godina iz Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici dugo su čekala na posvajanje, tvrdi ravnateljica Doma.

Dva brata i sestra iz Dječjeg doma u Nazorovoj Božić će dočekati u svojoj novoj obitelji. Mališani od tri, pet i sedam godina, koji već godinama čekaju na posvajanje, ove su zime napokon dobili svoj pravi dom, a kako kažu iz Nazorove, velika je to sreća za njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Velika obitelj - 6 Velika obitelj Djeca kao bogatstvo: ''Svatko daje ono što ima u sebi, ja sam stvarno dobila puno ljubavi''

'U svom novom domu dočekat će Božić. Već dugo čekaju na posvajanje i to je ono protiv čega se najviše borimo', kazala je ravnateljica Doma Jasna Ćurković-Kelava.

Godišnje se iz ovog doma posvoji 30 mališana, a spora pravna procedura ono je oko čega se najviše komplicira, tvrdi ravnateljica.

'Mislim da u postupku posvojenja treba ispuniti sve uvjete i zakon je dobar, no zbog spore pravne procedure djeca predugo čekaju u javnim institucijama. Postupci su dugotrajni, dodala je Ćurković-Kelava.

Dom u Nazorovoj trenutačno skrbi za 70 mališana te devet majki koje su trudne ili trebaju uskoro roditi, a o svima njima brine se oko 70 djelatnika.

'Oko 40 posto mladih majki je maloljetno i za njih skrbimo. Dođu tri mjeseca prije porođaja i mi im vodimo trudnoću te ih educiramo', objasnila je ravnateljica dječjeg doma. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene