Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremne mjere

DUZS spreman za novi poplavni val tijekom vikenda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog očekivanog kišnog vremena tijekom vikenda iz Stožera zaštite i spašavanja javljaju da će pratiti količinu padalina, kako u Hrvatskoj tako i u susjednim zemljama, a poduzimat će i sve potrebne mjere kako bi bili pripravni za prognozirani nailazak novog poplavnog vala.

U svom priopćenju javljaju da će pravovremeno obavještavati razinu opasnosti, te da je sustav za uzbunjivanje već u pripravnosti, kako bi mogli na vrijeme uzbuniti javnost. Također pojašnjavaju da ih Centri 112 kontinuirano informiraju o nastalim promjenama kod mjera obrana od poplava, prema čemu se ravnaju kada se radi o pripravnosti potrebne operativne snage i materijalnih resursa.

Pročitajte i ovo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova O povratku MVEP se oglasio o plaćanju troškova BBB-ovaca Slika nije dostupna Otvorena glasačka mjesta Kosovo: Počeo drugi krug izbora za lokalnu upravu

>> Poplave: Stanje se normalizira, stanovnici prijavljuju štete

U pripravnosti su i pripadnici Hrvatske vojske te Ministarstva unutarnjih poslova, a u suradnji s čelnicima lokalne i područne samouprave pripremili su operativne snage za žurno reagiranje i osigurali uvjete za provođenje plana obrane od poplava na pogođenom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene