Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preinačena presuda

Dužan 24.000 kuna: Zbog neplaćanja alimentacije mora u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac maloljetnog sina koji ni tri godine nakon uvjetne osude nije podmirio dug za alimentaciju morat će na odsluženje devetomjesečne zatvorske kazne.

Općinski sud u Varaždinu ukinuo je uvjetnu presudu Velimiru (41) koji je ostao dužan 24 tisuće kuna neplaćene alimentacije i preinačio je u devet mjeseci zatvora. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprezno na internetu! Slavonka platila zatvorsku kaznu za zločin koji nije počinila Provjereno: neisplaćene alimentacije - 5 DONOSI PROVJERENO Uskraćuju novac svojoj djeci i nije ih briga: "Ne platite račun, dobijete ovrhu, a kada otac ne plati alimentaciju, prepušteni ste sami sebi"

Prije tri godine Velimir je zbog duga od 41 tisuću kuna za alimentaciju sinu, koji je nakon rastave ostao živjeti s majkom, osuđen na uvjetnu kaznu uz obvezu da u narednih šest mjeseci podmiri cijeli iznos. No on je otplatio manje od pola duga, zbog čega će sada morati u zatvor, piše Podravski.hr

Velimir se u međuvremenu zaposlio u Njemačkoj i sudu prijavio plaću od 2500 eura, no Općinski sud nije imao razumijevanja za njegove razloge i nije mu htio produžiti rok za otplatu duga, već je pokrenuo postupak opoziva uvjetne osude.

"Molim vas da mi još jednom produžite rok za plaćanje duga. Znate, u Njemačkoj nije lako novce zaraditi", zavapio je otac, ali sud nije imao milosti. Poručio mu je da podigne kredit ili posudi novac, no on to nije učinio. 

"Osuđeni je svoju obvezu prema malodobnom djetetu mogao izvršiti jer nije nezaposlena osoba, nije stara i nemoćna osoba za obavljanje poslova bilo kakve vrste, već je utvrđeno da je mlađe životne dobi, zaposlena, s dobrim mjesečnim primanjima, bez nekih drugih većih izdataka. Kako bi svakom roditelju trebao biti cilj da svojim radom doprinese mjesečni novčani iznos uzdržavanja za svoje dijete, a kako bi osigurao nesmetani razvoj, pa i samo školovanje do osamostaljenja svojeg djeteta, sud je smatrao da su u konkretnom slučaju postojali svi uvjeti za namirenje duga, ali on ipak nije namiren", stoji u pravomoćnoj presudi varaždinskog Općinskog suda, zbog čega će Velimir, po svemu sudeći, ostati i bez posla u Njemačkoj, piše Podravski.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene