Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUTRA NASTAVLJA UZVODNO

DUNAV USKORO PROHODAN Mađarski ledolomac probio ledenu koru na rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ledolomac bi sutra trebao krenuti uzvodno i doći do drugog ledlomca, koji se nalazi na 1357. kilometru Dunava, gdje su naslage leda bile najdeblje, te zajedno nastaviti proširivati probijeni koridor i osigurati protočnost rijeke.

Mađarski ledolomac broj 11 u četvrtak oko podneva završio je s probijanjem ledostaja na Dunavu nizvodno i došao u područje vodotoka gdje nema leda te će u Vukovaru dopuniti gorivo i sutra nastaviti lomiti led uzvodno.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Austriji Nesreća na Dunavu: Kruzer pun putnika udario u betonski zid, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna Isplovili iz Vukovara Dva mađarska ledolomca razbijaju led na Dunavu

Voditelj Centra obrane od poplava Hrvatskih voda za područje Dunava i donje Drave Ivica Nađ kazao je Hini kako je ledolomac pri izlasku iz područja ledostaja dodatno usitnio led, posebice veliku santu, te naglasio kako je tim probojem ledostaja veliki dio posla uspješno obavljen.

Očekuje se da će ledolomac u petak biti spreman vratiti se istim putem uzvodno kako bi odlomljeni komadi leda mogli otploviti nizvodno i da će doći do drugog ledlomca br. 6 koji se nalazi na 1357. kilometru Dunava, gdje su naslage leda bile najdeblje, te zajedno nastaviti proširivati probijeni koridor i osigurati protočnost Dunava.

Nađ ističe i kako je teško prognozirati koliko će ledolomci još ostati na Dunavu, jer se ponovno očekuje hladni val s vrlo niskim temperaturama, pa će ostati pripravni dok se ne procijeni da neko vrijeme neće biti problema s ledom.

Ponovio je kako vodostaji Drave i Dunava i dalje nisu zabrinjavajući te ne prijeti opasnost od poplava.

Nađ je izvijestio da će temeljem bilateralnog dogovora mađarske i srpske strane iz Mađarske prema Srbiji u četvrtak biti upućena još dva ledolomca koji će prolaskom kroz Hrvatsku obaviti dodatno lomljenje leda i tako doprinijeti obrani od ledostaja na Dunavu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene