Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je noćas u Slavonskom Brodu da je dug bolničkih ustanova u zadnjih mjesec dana smanjen za više od sto milijuna kuna.


"Mislimo kako to jasno pokazuje ono što želimo napraviti, bolji kvalitetniji sustav koji neće ići na štetu krajnjih korisnika, a moći će funkcionirati s onim što imamo", kazao je Ljubičić, ocjenivši kako uštede koje se provode neće utjecati na razinu kvalitete usluga.

Vezani članci Izbor za najsestru i najliječnika 2020. godine 01 Pacijenti izabrali svoje heroje: Titulu za najsestru i najliječnika osvojili ''anđeli nade'' Bolnički krevet, ilustracija Stanje sve gore: Portugal ima još samo sedam slobodnih kreveta na odjelima intenzivne skrbi

Iako nepodmirene, a dospjele obveze bolničkih ustanova još uvijek dosežu iznos od milijardu i šesto pedeset milijuna kuna, Ljubičić smatra kako početni pozitivni učinci ušteda ohrabruju.

"Ne možemo reći kako će to ići takvim tempom, ali bitno je da imamo sustav u kojem je potrošnja jednaka onome što prihodujemo. Ukoliko napravimo takvu ravnotežu onda će to biti znak da je sustav opstojan i da može ići naprijed", kazao je.

Nakon sastanka s upravama brodske i novogradiške bolnice, te
čelnicima drugih zdravstvenih ustanova i Brodsko-posavske županije, Ljubičić se pohvalno izrazio o njihovu radu. Posebno je istaknuo brodsku bolnicu koja odnedavno ima i novo vodstvo.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić u Slavonskom Brodu sudjelovao je na tribini o provedbi Nacionalne strategije zdravstva u idućih pet godina.