Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dug bolnica smanjen za 100 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je noćas u Slavonskom Brodu da je dug bolničkih ustanova u zadnjih mjesec dana smanjen za više od sto milijuna kuna.

"Mislimo kako to jasno pokazuje ono što želimo napraviti, bolji kvalitetniji sustav koji neće ići na štetu krajnjih korisnika, a moći će funkcionirati s onim što imamo", kazao je Ljubičić, ocjenivši kako uštede koje se provode neće utjecati na razinu kvalitete usluga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona!

Iako nepodmirene, a dospjele obveze bolničkih ustanova još uvijek dosežu iznos od milijardu i šesto pedeset milijuna kuna, Ljubičić smatra kako početni pozitivni učinci ušteda ohrabruju.

"Ne možemo reći kako će to ići takvim tempom, ali bitno je da imamo sustav u kojem je potrošnja jednaka onome što prihodujemo. Ukoliko napravimo takvu ravnotežu onda će to biti znak da je sustav opstojan i da može ići naprijed", kazao je.

Nakon sastanka s upravama brodske i novogradiške bolnice, te
čelnicima drugih zdravstvenih ustanova i Brodsko-posavske županije, Ljubičić se pohvalno izrazio o njihovu radu. Posebno je istaknuo brodsku bolnicu koja odnedavno ima i novo vodstvo.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić u Slavonskom Brodu sudjelovao je na tribini o provedbi Nacionalne strategije zdravstva u idućih pet godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene