Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovnik: Za nas je presuda Kovačeviću potpuno neprihvatljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je točno 16 godina kako je oficir JNA, Vladimir Kovačević Rambo, predvodio topnički napad na Dubovnik. Baš dan prije obljetnice, danas, sud u Beogradu odlučio je da je Kovačević - slobodan čovjek!

Naime, tamošnji vještaci ustanovili su da je njegovo mentalno stanje takvo da Kovačević nikada neće moći odgovarati za smrt Dubrovčana koji su poginuli 6. prosinca 1991. pa su, ni manje ni više već - odbacili optužnicu. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Upravo je ova, za Dubrovčane neprihvatljiva presuda, bila tema emisije '10 do 8'.

>> Beograd: Odbačena optužnica za granatiranje Dubrovnika

Mirjana Hrga je u emisiji ugostila Ivu Šimunovića, tadašnjeg pukovnika Hrvatske vojske te Sonju Biserko, predsjednicu Srbijanskog helsinškog odbora.

Šimunović je rekao kako je ova presuda za Dubrovčane potpuno neprihvatljiva te kako je Kovačević bio sve prije nego neuračunljiv.

Sonja Biserko se složila s njim te takvu presudu pripisala strategiji beogradskih sudova koji, prema njenom mišljenju, neće za sada kažnjavati visokopozicionirane osobe.

Čitavu emisiju '10 do 8' pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene