Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je točno 16 godina kako je oficir JNA, Vladimir Kovačević Rambo, predvodio topnički napad na Dubovnik. Baš dan prije obljetnice, danas, sud u Beogradu odlučio je da je Kovačević - slobodan čovjek!


Naime, tamošnji vještaci ustanovili su da je njegovo mentalno stanje takvo da Kovačević nikada neće moći odgovarati za smrt Dubrovčana koji su poginuli 6. prosinca 1991. pa su, ni manje ni više već - odbacili optužnicu. 

Vezani članci Faisal bin Qassim Al-Thani Carstvo vrijedno gotovo dvije milijarde dolara ovaj šeik počeo je graditi sa samo 16 godina, inače živi daleko od očiju javnosti, ali Dubrovnik obožava! Faisal bin Qassim Al-Thani Dubrovnikom prošetao moćnik koji je izgradio carstvo od 2 milijarde dolara, a 15.000 umjetnina čuva u muzeju

Upravo je ova, za Dubrovčane neprihvatljiva presuda, bila tema emisije '10 do 8'.

>> Beograd: Odbačena optužnica za granatiranje Dubrovnika

Mirjana Hrga je u emisiji ugostila Ivu Šimunovića, tadašnjeg pukovnika Hrvatske vojske te Sonju Biserko, predsjednicu Srbijanskog helsinškog odbora.

Šimunović je rekao kako je ova presuda za Dubrovčane potpuno neprihvatljiva te kako je Kovačević bio sve prije nego neuračunljiv.

Sonja Biserko se složila s njim te takvu presudu pripisala strategiji beogradskih sudova koji, prema njenom mišljenju, neće za sada kažnjavati visokopozicionirane osobe.

Čitavu emisiju '10 do 8' pogledajte u priloženom videu.