Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovnik je već desetljećima omiljena destinacija za goste iz Velike Britanije, a iz godine u godinu povećava se i broj dolazaka.


Britanaca je ove sezone čak 40 posto više nego proteklih godina, što znači doista veliki pomak jer su i do sada bili jedni od najbrojnijih dubrovačkih gostiju. Razlog za ovakvo povećanje svakako se krije u jakoj zračnoj povezanosti, tjedno u dubrovačku zračnu luku sljeću avioni čak 8 različitih zračnih prijevoznika, koji povezuju Dubrovnik s gradovima Velike Britanije.

Vezani članci Faisal bin Qassim Al-Thani Carstvo vrijedno gotovo dvije milijarde dolara ovaj šeik počeo je graditi sa samo 16 godina, inače živi daleko od očiju javnosti, ali Dubrovnik obožava! Faisal bin Qassim Al-Thani Dubrovnikom prošetao moćnik koji je izgradio carstvo od 2 milijarde dolara, a 15.000 umjetnina čuva u muzeju

Veliki broj britanskih gosti veseli dubrovačke hoteljere i ugostitelje jer se radi o jako dobrim gostima koji će potrošiti novac, ali i koji za svoj novac traže kvalitetu. Britanski gosti ne dolaze samo radi sunca i mora, već traže i ponudu, od izleta do kulturne ponude, kakve u Dubrovniku u srpnju i kolovozu ne nedostaje. Osim bogate kulturne ponude, britanske goste oduševljava i romantika, a Dubrovnik su proglasili trećim najromantičnijom mjestom u svijetu, iza Pariza i Venecije.

>> Dubrovački hotel među 100 najboljih u svijetu!

To potvrđuje i velik broj vjenčanja parova iz Engleske i Irske koji za svoj najsretniji dan biraju baš Dubrovnik.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.