Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biser Jadrana

Dubrovnik traži više letova zimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zima u Dubrovniku znači i mnogo manje turista nego ljeti. Mnogi misle da bi se to moglo riješiti novim zrakoplovnim linijama. Iz zračne luke obećavaju - blizu smo rješenja tog problema.

Mnogo se očekuje i od hidroavionske linije koja je u ponedjeljak, nakon više desetljeća, Dubrovnik povezala sa Splitom. Na prvom letu bila je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Avion - 1 Može i bolje Ljetni red letenja uskoro završava: Kako će to utjecati na hrvatski turizam?

Iz splitske trajektne luke do dubrovačke zračne luke letjeli su oko 40 minuta. Dubrovnik je, nakon dugo vremena, dobio redovitu hidroavionsku liniju.

'Popunjenost je zaista iznenađujuće izvrsna s obzirom da letimo na aerodrom što nije naš konačni cilj, ali dok ne nađemo mjesto u luci letjet ćemo na aerodrom', rekla je Marija Vuletić, glasnogovornica ECA-e. Let u jednom smjeru stoji oko 300 kuna.

A usprkos svemu, u Dubrovnik dolazi sve više gostiju. To jest i jedan od razloga ove dogradnje u dubrovačkoj zračnoj luci.

Samo prošle godine kroz luku je prošlo više od milijun i šesto tisuća putnika. 'Do sada je uloženo više od 220 milijuna kuna uz veliku suradnju vlade RH. Očekujemo uskoro i konačnu potvrdu iz Bruxellesa za našu aplikaciju', pojašnjava Roko Tolić, direktor zračne luke Dubrovnik.

Pozdravlja i uvođenje hidroavionske linije. No, aerodrom je zimi gotovo pust. U cijelom siječnju bude letova kao u jednom danu kolovoza, kaže direktor koji najavljuje 'vrlo smo blizu konačnih dogovora i očekujemo da ćemo za sljedeću godinu imati noviteta po tom pitanju. Prije svega želimo poveznicu s makar jednim čvorišnim aerodromom - Frankfurtom. Imamo i optimistične najave s istočnih područja', dodaje Tolić.

I hotelijeri bi više letova zimi, jer kažu - biser Jadrana zaslužuje i dobru prometnu povezanost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene