Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za štetu iz 2004. godine

Rezervatu Lokrum 625 tisuća eura odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomorske kompanije MSC i Club Med isplatit će Rezervatu Lokrum i dubrovačkom vodovodu 625 tisuća eura za štetu učinjenu 2004. na sidrištu ispred otoka Lokruma, dogovoreno je to na sastanku gradonačelnika Andre Vlahušića i predstavnika pomorskih kompanija.

Brodovi tih kompanija su 2004. sudjelovali u pomorskoj havariji koja je rezultirala oštećenjem na električnim i vodovodnim instalacijama otoka Lokruma. Putnički brodovi 'Armonija' i 'Club Med 2' bili su usidreni u blizini Lokruma, a usred jakog nevremena te okretanja prvog i zapetljavanja u sidru drugog broda pokidali su podmorski cjevovod, električne i telefonske kablove.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Havarija je prekinula dotok vode do Lokruma, pa su zbog straha od požara privremeno bile zabranjene posjete. Gradonačelnik Vlahušić kazao je predstavnicima pomorskih kompanija da grad želi i dalje biti dobar dugoročni partner njima i svim drugim brodovima i putnicima koji posjećuju Dubrovnik jer je, kako je rekao, kruzing turizam u ovom trenutku jedan od najvažnijih segmenata dubrovačkog gospodarstva.

U tom smislu izuzetno je važno da je dogovor postignut kako ovaj spor ne bi narušavao uzajamno dobre odnose, zaključio je Vlahušić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene