Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nude im odštetu

'KAFETARIJA' NA STRADUNU Povratak kultne predstave unio razdor između Grada i poduzetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik se polako priprema za Ljetne igre. No već sada jedna je predstava unijela razdor između ugostitelja, obrtnika i grada.

Neki se žale kako im zbog zatvaranja dijela Straduna zbog održavanja predstave prijete gubici. Grad nudi odštete, no nisu svi zadovoljni. "Kafetarija", kultna Predstava ljetnih igara ove godine igrat će se baš na Stradunu. Tijekom proba i same predstave dio Straduna će se zatvoriti.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Slika nije dostupna Brojni građani sudjelovali Na jugu države održan mimohod sjećanja na srebrenički genocid: "Svjetski moćnici nisu izvukli pouke"

'Svi će morati podnijeti malo veći teret, ali najvažnije je da se kultna predstava nakon dugo godina vraća na raspored igara', rekao je Željko Raguž, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika.

Tijekom izvođenja probi i predstava neki objekti na Stradunu i u obližnjim ulicama neće moći raditi. Boje se gubitaka, jer radi se o špici sezone i večernjim satima.

'U tom periodu ima jako puno šetača po Stradunu i mi radimo veliki promet', rekla je voditeljica dućana, Jasna Kegar.

'Šest ugostiteljskih objekata, nešto trgovina, zlatarni, suvenirnica, ali mislim da če se iznaći neko rješenje da ne budu ljudi oštećeni', kazao je Tonći Bitanga, Ceh ugostitelja dubrovačko-neretvanske županije.

Rješenje se našlo. Grad će obeštetiti sve koji budu pogođeni zatvaranjem dijela Straduna i svojih objekata.

'Oni koji u tom vremenu, kada se bude igrala predstava, budu zatvoreni, zbog toga što se odvija predstava će dobiti naknadu u iznosu onih prometa koji su ostvarili na taj dan prošle godine', rekao je zamjenik gradonačelnika Raguž.

Ne sviđa se to svima. Prošla godina je prošla godina, neki ugostitelji od ovog ljeta očekuju značajan rast.

'Mislim da to nije baš normalno s obzirom da smo mi svjedoci da svake godine imamo lagani porast, nekakav porast koji se sad najavljuje 10 posto', dodao je Raguž.

Grad će po svome, poručuju, radi se o javnoj površini i gradu kulture. Neki su zadovoljni, no neki nisu. Srpanjske noći na Stradunu donose veliku zaradu, a zato se plaćaju i skupi najmovi.

Redatelja predstave Vinka Brešana ne zanimaju prepirke oko gubitaka i novaca, predstava je najvažnija. Isto poručuju i iz Ljetnih igara. Naime, ''Kafetarija'' nastala po tekstu Karla Goldonija jedna je od najomiljenijih predstava Igara i prikazat će se prvi puta nakon 1987. godine, a poanta je da Kafetarija bude u kafiću, u kavani, među ljudima.

Dakle, zatvorilo bi se 30-ak metara, za vrijeme probe i predstava objekti bi bili zatvoreni, predstava će igrati 6 dana.

Inače, danas je ministar Hasanbegović imenovao nove članove Vijeća Ljetnih igara, a osim samog ministra, gradonačelnika i župana nova imena u Vijeću su bivši ravnatelj Igara saborski zastupnik HDZ-a Frano Matušić, saborska zastupnica HDZ-a Sanja Putica, intendant HNK u Osijeku Božidar Šnajder te prvakinja Opere HNK u Zagrebu Dubravka Šeparović Mušović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene