Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo nekoliko koraka od Straduna

Postoji i jeftinija varijanta Dubrovnika: Kava za 12, sladoled za 7, ručak unutar zidina 40 kuna...

Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ugostiteljski objekt u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ručak u Dubrovniku/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Postoji i jeftinija varijanta Dubrovnika. Ako se dobro potrudite, možete naći i jeftin parking, još jeftiniju kavu i gotovo besplatan sladoled.

Za Australke Lauren i Rachel boravak u Dubrovniku kažu, jedan je od povoljnijih u Europi.

''Smješteni smo kraj Luke Gruž. Platile smo 40 dolara noć za dvije osobe. To je jeftino. Bile smo u jednoj od ulica, jele smo salatu, krumpiriće, palačinke, došlo nas je oko 80 kuna po osobi. Prezadovoljne smo, u usporedbi s ostatkom Europe, to je vrlo povoljno'', kažu Australke.

Unutar zidina može se pronaći dnevna marenda za oko 40 kuna. Riblji burgeri unutar zidina stoje od 60 do 80 kuna.

Pročitajte i ovo Salma Hayek i Owen Wilson u konobi Fetivi (Foto: Instagram) Nije uspio! Holivudski glumac stigao u Dubrovnik, pokušao se sakriti ispod šilterice dok je šetao gradom!

A kava u Dubrovniku ne mora biti luksuz. Samo nekoliko koraka od Straduna naići ćete na ugostiteljske objekte u kojim možete popiti espreso za 12 kuna ili bijelu kavu za 15.

Kugla sladoleda na Straudnu je 14 kuna, i radi se o vrlo velikoj kugli. ''Daju i u pola cijene, i domaćim ljudima daju, evo s time sam jako oduševljen'', rekao je Miloš, turist iz Vukovara.

A i taksi prijevoz može se naći za nešto povoljnije cijene, sve je stvar potrage. ''Neka tri do četiri kilometra sam platio 30 kuna, ja sam s tim zadovoljan'', dodaje Miloš.

I obilazak muzeja i zidina može biti dosta povoljniji, s dubrovačkom karticom. ''Imamo za jedan, tri i sedam dana. Sedam dana kartica košta 350 kuna, uključuje gradske zidine koje su inače 200 kuna, ima sedam muzeja i gradski prijevoz deset vožnji'', objašnjava Valentina Roso iz TZ Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Salma Hayek i Owen Wilson u konobi Fetivi (Foto: Instagram) Nije uspio! Holivudski glumac stigao u Dubrovnik, pokušao se sakriti ispod šilterice dok je šetao gradom!

Parking u Dubrovniku može vas stajati i deset kuna po satu - izvan povijesne jezgre - cijena dnevne karte za javni prijevoz je 30 kuna.

Iz Dubrovnika možete otići s povoljnim, a domaćim suvenirom. Vrećica domaće lavande može se kupiti za samo osam kuna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene