Postoji i jeftinija varijanta Dubrovnika. Ako se dobro potrudite, možete naći i jeftin parking, još jeftiniju kavu i gotovo besplatan sladoled.

Galerija


Za Australke Lauren i Rachel boravak u Dubrovniku kažu, jedan je od povoljnijih u Europi.

''Smješteni smo kraj Luke Gruž. Platile smo 40 dolara noć za dvije osobe. To je jeftino. Bile smo u jednoj od ulica, jele smo salatu, krumpiriće, palačinke, došlo nas je oko 80 kuna po osobi. Prezadovoljne smo, u usporedbi s ostatkom Europe, to je vrlo povoljno'', kažu Australke.

Unutar zidina može se pronaći dnevna marenda za oko 40 kuna. Riblji burgeri unutar zidina stoje od 60 do 80 kuna.

Owen Wilson (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Holivudski glumac stigao u Dubrovnik, pokušao se sakriti ispod šilterice dok je šetao gradom!

A kava u Dubrovniku ne mora biti luksuz. Samo nekoliko koraka od Straduna naići ćete na ugostiteljske objekte u kojim možete popiti espreso za 12 kuna ili bijelu kavu za 15.

Kugla sladoleda na Straudnu je 14 kuna, i radi se o vrlo velikoj kugli. ''Daju i u pola cijene, i domaćim ljudima daju, evo s time sam jako oduševljen'', rekao je Miloš, turist iz Vukovara.

A i taksi prijevoz može se naći za nešto povoljnije cijene, sve je stvar potrage. ''Neka tri do četiri kilometra sam platio 30 kuna, ja sam s tim zadovoljan'', dodaje Miloš.

I obilazak muzeja i zidina može biti dosta povoljniji, s dubrovačkom karticom. ''Imamo za jedan, tri i sedam dana. Sedam dana kartica košta 350 kuna, uključuje gradske zidine koje su inače 200 kuna, ima sedam muzeja i gradski prijevoz deset vožnji'', objašnjava Valentina Roso iz TZ Dubrovnik.

Owen Wilson (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Holivudski glumac stigao u Dubrovnik, pokušao se sakriti ispod šilterice dok je šetao gradom!

Parking u Dubrovniku može vas stajati i deset kuna po satu - izvan povijesne jezgre - cijena dnevne karte za javni prijevoz je 30 kuna.

Iz Dubrovnika možete otići s povoljnim, a domaćim suvenirom. Vrećica domaće lavande može se kupiti za samo osam kuna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr