Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesna sudbina

Dubrovnik: Ipak bez deložacije stanara hotela Srebreno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas najavljena deložacija stanara bivše zgrade za osoblje hotela u Srebrenome ipak se nije dogodila.

Sudski izvršitelji uz pomoć policije ipak nisu iselili ni jednog od 13-ero stanara koliko živi u zgradi u ratu porušenog hotela Srebreno. Stanari, koji su u zgradu smješteni za vrijeme rata, kažu kako je u sklopu humanitarne pomoći slovenska vlada bivšim vlasnicima hotela financirala njihovo zbrinjavanje. Ipak, tvrde, tadašnji vlasnici su taj novac potrošili.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

>> Neuspjela deložacija deset dubrovačkih obitelji

Sadašnji vlasnik Anđelko Leko za zbrinjavanje stanara ne želi čuti. 'Došlo je vrijeme da nas bace na ulicu. Mi nismo prisilno ušli, niti želimo biti izbačeni na ovaj način', rekla nam je stanarka Ljilja Vukojević.

Sudski izvršitelji su otišli, nova deložacija je najavljena za idući mjesec. 'Rukovodstvo je nas prodalo vlasniku i vlasnik hoće danas svoje, jer on je kupio ovu zgradu da mu, navodno, nitko nije rekao da mi ovdje postojimo', ističe stanarka Senka Obšivać.

Općina će pomoći

Stanari tvrde, slovenska vlada je, u okviru humanitarne pomoći, nakon rata dala novac da im se riješi smještaj. Ipak, prošli vlasnici hotela Srebreno, optužuju, novac su uzeli i potrošili, dok su šest obitelji smjestili u derutnu zgradu za smještaj osoblja. 'Bili smo prognanici u hotelu. Da smo ostali, kao i ostali, mi bi vjerojatno riješili svoj status', rekla je stanarka Ljilja Vukojević.

Stanare je obišao i načelnik općine, koji je rekao, nudimo pomoć ne rješenje. 'Ukoliko dođe do deložacije općina će pomoć u financijskom smislu da se tim ljudima u prvih 6 mjeseci sufinancira cijena stanovanja', kaže Mario Nardelli, načelnik općine Župa Dubrovačka. Općina je stanarima obećala, pronađite zemlju i počnite graditi, osloboditi ćemo vas komunalije. Ipak stanari kažu, ni za zemlju ni za gradnji mi nemamo novaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene