Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripajanje sudova

‘Dubrovnik će imati stalnu službu za Trgovački sud'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklih mjeseci u Dubrovniku je veliko zanimanje izazvala najavljeno pripajanje Trgovačkog suda u Dubrovniku splitskom Trgovačkom sudu, a kako je izjavio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, najavljeno pripajanje neće utjecati na građane, koji zbog toga neće morati putovati iz Dubrovnika u Split.

Istaknuo je da poanta racionalizacije nije u ukidanju sudova već spajanje u veće cjeline. ‘Dubrovnik će imati stalnu službu za Trgovački sud, te će gospodarstvenici, poduzetnici i svi zainteresirani i dalje sve svoje potrebe rješavati u Dubrovniku a jedina je promjena to što će dubrovački Trgovački sud biti organizacijski povezan i činiti jednu cjelinu sa splitskim Trgovačkim sudom’, naglasio je ministar Bošnjaković.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Podsjetio je kako je projekt racionalizacije sudova u Hrvatskoj počeo 1. siječnja 2009. kada se i počelo s racionalizacijom mreže općinskih sudova koji je bilo 108, a sad ih je 67. Takva organizacija odnosno spajanje sudova omogućit će sucima bolje specijalizacije te ravnomjernije raspoređivanje predmeta, rekao je ministar pravosuđa Bošnjaković. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene