Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dubrovnik: 13.500 eura za kvadrat kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabilježen je novi rekord u prodaji nekretnina na Jadranskoj obali! U Durovniku je prodana kuća za nevjerojatnih 13.500 tisuća eura po kvadratu.

Nalazi se na gradskim zidinama, a kupit će je Društvo prijatelja dubrovačke starine i to kad se grad i županija odreknu prava prvokupa.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Društvo će za kuću od 44 kvadrata platiti čak 590.000 eura. Kažu da su morali kupiti kuću zbog straha od devastacije prostora.

Kuće u starom gradu često su po cijenama nadmašivale Beč ili Pariz, no ova najnovija transkacija raritet je u svjetskim ovirima. Kuća na zidinama prošle se godine prodavala za sedamsto tisuća eura.Ove godine vlasnici su odlučili sniziti cijenu.

Strah od devastacije potpuno je opravdan. Dovoljno je pogledati panoramu sa zidina. Stotine klima uređaja satelitske antene, izbušeni višestoljetni zidovi, pa čak I aluminijski vrt na vrhu grada.

Novac društvu nije problem. Sedamsto pedeset tisuća posjetitelja godišnje obiđe zidine što donosi prihod od trideset pet milijuna kuna. Dubrovčani pozdravljaju odluku da se kuća na zidinama ne proda nekom strancu koji su vlasnici većine objekata u starom gradu.

Cijene nekretnina u starom gradu probile su sve zakone tržišta. Iako se vlasnici agencija za promet nekretnina žale na veliki pad prodaje I dalje se ništa ne može kupiti ispod pet tisuća eura po metru četvornom. Vodeći dubrovački ugostitelj Mato Đurović kaže da su te cijene nerealne no očito je da još ima ljudi koji to hoće platiti.

Dubrovnik se još jednom potvrđuje kao hit destinacija na tržištu nekretnina. Još kad bi se poboljšala ponuda I sadržaji gdje bi bio kraj cijenama kuća I stanova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene