Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem koji traje godinama

Muke zbog prevelikog broja ležaljki: Dubrovčani najavljuju tužbe protiv koncesionara plaža

Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ležaljke na dubrovačkim plažama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Zbog prevelikog broja ležaljki na plažama u Dubrovniku najavljuju čak i tužbe protiv koncesionara plaža. Građanima smeta prevelik broj praznih ležaljki, koje bi prema pravilnicima trebale biti pospremljene, zbog kojih na plažama nemaju mjesta za svoje ručnike.

Najčešće kritike Dubrovčana po pitanju plaža su prevelik broj ležaljki, ograničen pristup moru, zabrane te neljubazni djelatnici. S druge strane, koncesionari poručuju kako izlaze u susret građanima i poštuju pravila iz ugovora o koncesijama.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

"Građanstvo, koje je član našeg kluba i koristi naše kartice, imaju pravo na besplatne ležaljke i popust na konzumaciju naših ostalih proizvoda", rekao je Tin Sentić, koncesionar plaže.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne postoji plaža pod zatvorenom koncesijom, što znači da se nigdje ne smije ograničiti ili zabraniti ulaz građanima. Isto tako, prema pravilnicima, prazne ležaljke ne bi smjele biti na plaži, nego moraju biti pospremljene na posebno mjesto.

No prazne ležaljke uvijek su na plažama, a na nekima su postavljene i zabrane koje nisu dopuštene. Na otvorenim koncesijama ne smije se zabranjivati unos hrane i pića. Grad Dubrovnik, županija i Lučka kapetanija Dubrovnik kontroliraju što se događa na plažama, no očito je da inspekcijski nadzor ne funkcionira.

"Već smo sastavili zahtjev županiji da promptno i konačno riješi problem koji na dubrovačkim plažama traje godinama i žalosno je da mi građani moramo na ovakav način apelirati", rekla je Ivana Mijić Vulinović.

Dubrovačko-neretvanska županija na pomorskom dobru svake godine uprihodi između 10 i 12 milijuna kuna. I koncesionari i građani žele svoja prava, no često su građani upravo ti koji su zakinuti.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene