Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji dan maškara

Dubrovčani se natjecali u pripremi šporkih makarula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji je dan maškara, što znači da je došao trenutak za natjecanje u pripremi tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta šporkih makarula.

U sklopu posljednjeg dana maškara, dubrovački kuhari danas su se natjecali u pripremi tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta, šporkih makarula. Unatoč lošem vremenu, Dubrovčani su stigli provjeriti kako su kuhari pripremili tjesteninu, umak i meso.

Pročitajte i ovo Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti"

Najboljeg od pet kuharskih ekipa izabrao je i stručni ocjenjivački sud, a kuhari su otkrili koja je tajna dobrih šporkih makarula.

>> TIMELAPSE VIDEO Riječki karneval u pola minute

'Koliko mesa, toliko luka, puno kanjele, i to je to', rekla je jedna sudionica natjecanja. 'Malo muškatnog oraščića i kanjele, a početak recepta neka ostane mala tajna', rekla je drugasudionica.

'Dobro meso, kvalitetno povrće i začini, to je tajna', otkrio je jedan sudionik.

'Ocjenjujemo ovo što je gastronomski dozvoljeno, izgled, miris i okus', rekao je sudac Josip Žuvela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene