Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednji je dan maškara, što znači da je došao trenutak za natjecanje u pripremi tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta šporkih makarula.


U sklopu posljednjeg dana maškara, dubrovački kuhari danas su se natjecali u pripremi tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta, šporkih makarula. Unatoč lošem vremenu, Dubrovčani su stigli provjeriti kako su kuhari pripremili tjesteninu, umak i meso.

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Marina Kovačić (Foto: Dnevnik.hr) Ne viđa se često: Iz Rusije se vratila s medaljom izvrsnosti i ne želi napustiti Hrvatsku

Najboljeg od pet kuharskih ekipa izabrao je i stručni ocjenjivački sud, a kuhari su otkrili koja je tajna dobrih šporkih makarula.

>> TIMELAPSE VIDEO Riječki karneval u pola minute

'Koliko mesa, toliko luka, puno kanjele, i to je to', rekla je jedna sudionica natjecanja. 'Malo muškatnog oraščića i kanjele, a početak recepta neka ostane mala tajna', rekla je drugasudionica.

'Dobro meso, kvalitetno povrće i začini, to je tajna', otkrio je jedan sudionik.

'Ocjenjujemo ovo što je gastronomski dozvoljeno, izgled, miris i okus', rekao je sudac Josip Žuvela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook