Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupi razgovori

Dubrovčani masovno na roamingu: Okrivili BiH za namjerno prebacivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemljopisni položaj kriv je za probleme stanovnika dubrovačke Mokošice i Župe dubrovačke. Oni već godinama muku muče s mobilnim operaterima susjedne Bosne i Hercegovine.

Naime, zbog odašiljača, koji su tik do granice, mobilni uređaji često hvataju signal BIH operatera, te Dubrovčani, ako ne paze, troše impulse iz roaminga, iako se nalaze u svojoj kući.
Udruga za zaštitu korisnika mobilnih uređaja operatere je prijavila nadležnim tijelima u Hrvatskoj i BIH.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

Prije nego što se javi na mobitel, Jadranka Šimunović iz Mokošice dobro provjeri ime operatera. 'Kada sam par puta ovdje u Mokošici telefonirala, ne znajući da mi je već bio na BH mreži iscurilo mi je duplo više impulsa', tvrdi. To znači i dvostruko više novca, a u klopku stranog signala najčešće ulete stariji ljudi.

>> Hrvatska udruga prijavila BiH mobilne operatore

'U konkretnom slučaju, radi se o mobilnim operatorima BIH koji su na samu granicu postavili svoje odašiljače i okrenuli ih tako da pokrivaju samo i isključivo područje RH', kazao je Đuro Lubura iz Udruge Telekom. Zbog toga je udruga Telekom, koja se bavi pravima korisnika telekomunikacija, operatere prijavila hrvatskim i BIH ministarstvima i agencijama zaduženim za komunikacije.
Dubrovčani su već sami naučili kako se zaštiti od stranih impulsa i velikih računa, prebace na ručno biranje mreže.

Miješanje signala problem je gotovo svih pograničnih područja, ali ovo je prvi slučaj u kojemu su neki operateri optuženi za namjerno pokrivanje strane države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene