Župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić poslao je pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću u kojem traži da se ispravi pogreška na novoj osobnoj iskaznici.


Zbog izostavljanja Dubrovačko – neretvanske županije na grafičkom prikazu Hrvatske na novoj osobnoj iskaznici, župan Nikola Dobroslavić je poslao pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću u kojem, između ostaloga, navodi kako se ta greška treba ispraviti.

>>
Nova osobna ima grešku: Karta Hrvatske bez CIJELE jedne županije!

Dubrovnik.net
je pismo prenio u cijelosti.

'Nova osobna iskaznica koju je Ministarstvo unutarnjih poslova ovaj tjedan predstavilo javnosti izazvalo je nezadovoljstvo među stanovnicima južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije zbog činjenice da se na grafičkom prikazu Hrvatske ne nalazi šire dubrovačko područje. Objašnjenje glasnogovornika MUP-a da se krajnji jug države ipak vidi, ali samo 'posebnim povećalom' izazvalo je podsmijeh i dodatno razočarenje među građanima.

Kako smo ionako u velikim problemima zbog prometne izoliranosti i teritorijalne nepovezanosti s ostatkom Domovine, što će se dodatno produbiti ulaskom u Europsku uniju, smatram da bi bilo korektno da se ovaj, vjerujem nenamjerni, propust ispravi te da se šire dubrovačko područje jasno prikaže na osobnog karti. Očekujem da svojim autoritetom utječete na to da se greška ispravi', stoji u pismu.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o inicijativi oporbe za pojašnjenje optužbi protiv Lozančića: "Ostojić ima svoju agendu. Neka odgovori tko je napravio svastiku na Poljudu" Zastava na pola koplja, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Župan Dobroslavić utorak proglasio Danom žalosti zbog pogibije trojice radnika u HE Plat

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook