Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao pismo Ostojiću

Nastavlja se rasprava o osobnoj iskaznici: Župan traži ispravak greške!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić poslao je pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću u kojem traži da se ispravi pogreška na novoj osobnoj iskaznici.

Zbog izostavljanja Dubrovačko – neretvanske županije na grafičkom prikazu Hrvatske na novoj osobnoj iskaznici, župan Nikola Dobroslavić je poslao pismo ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću u kojem, između ostaloga, navodi kako se ta greška treba ispraviti.

>>
Nova osobna ima grešku: Karta Hrvatske bez CIJELE jedne županije!

Dubrovnik.net
je pismo prenio u cijelosti.

'Nova osobna iskaznica koju je Ministarstvo unutarnjih poslova ovaj tjedan predstavilo javnosti izazvalo je nezadovoljstvo među stanovnicima južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije zbog činjenice da se na grafičkom prikazu Hrvatske ne nalazi šire dubrovačko područje. Objašnjenje glasnogovornika MUP-a da se krajnji jug države ipak vidi, ali samo 'posebnim povećalom' izazvalo je podsmijeh i dodatno razočarenje među građanima.

Kako smo ionako u velikim problemima zbog prometne izoliranosti i teritorijalne nepovezanosti s ostatkom Domovine, što će se dodatno produbiti ulaskom u Europsku uniju, smatram da bi bilo korektno da se ovaj, vjerujem nenamjerni, propust ispravi te da se šire dubrovačko područje jasno prikaže na osobnog karti. Očekujem da svojim autoritetom utječete na to da se greška ispravi', stoji u pismu.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene