Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do verbalnog spora je došlo nakon izjave župana kako premijer radi suprotno hrvatskim interesima.


Dubrovačko-neretvanski HNS reagirao je u utorak navečer na kritike župana Nikole Dobroslavića upućene premijeru Zoranu Milanoviću vezano za gradnju jadransko-jonske autoceste i prometno povezivanje dubrovačkog područja, rekavši da se Dobroslavić bavi demagogijom, dok je Milanović postupio bez lažnih obećanja.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović na Danu antifašističke borbe u Splitu: ''Ne znam niti za jednu drugu državu u Europi koja ima osnovu za slaviti ovakav praznik'' Predsjednik Zoran Milanović u Popovači Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače: "Tu sam prvi put došao na biciklu..."

Župan Nikola Dobroslavić je, naime, u utorak tijekom dana zatražio da premijer Zoran Milanović u razgovorima sa susjednim državama i na najavljenom sastanku u Berlinu poštuje važeći Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i Strategiju prometnog razvoja Hrvatske, te da se Jadransko-jonskom autocestom dubrovačko područje poveže preko teritorija Hrvatske, kako je dokumentima i predviđeno. Dobroslavić je naveo da se prema Milanovićevim izjavama može zaključiti kako je premijer u ponedjeljak radio suprotno interesima Županije, a time i interesima Hrvatske.

U BiH čekaju na odluku Hrvatske

Odgorarajući na te kritike Županijski HNS kasno je u utorak navečer priopćio da je 'nasuprot županu Dobroslaviću, koji očito više voli živjeti u oblacima i baviti se demagogijom, premijer Milanović postupio odgovorno i bez lažnih obećanja, baš kao što bi svatko od nas, pa i sam župan, postupio da se radi o njegovom novcu, i tu se vidi razlika između prethodne dvije i ove Vlade, koja se prema našem novcu odnosi odgovorno'.

'Danas više nemamo izbora, u ovom trenutku jedino što možemo je ponašati se racionalno i prihvatiti poklon koji nam se nudi. Vrijeme kada smo mogli birati ukrao nam je HDZ koji je onda također imao izbor - pljačkati ili ne, a sud je presudom rekao koji put su odabrali', navode iz dubrovačko-neretvanskog HNS-a.

U županijskom HNS-u smatraju da je 'potrebno odmah nakon sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i dogovora u Berlinu, pokrenuti postupak Izmjena i dopuna Prostornog plana Županije kako bi se u isti ubacile pristupne ceste, brze ceste, obilaznice i drugi prateći objekti nove trase pravca Jadransko-jonske autoceste'.

'No, sve to, kako je naglasio i premijer Milanović, ne znači odustajanje od autoceste Ploče-Dubrovnik, ali ona mora čekati oporavak Hrvatske', stoji, uz ostalo, u priopćenju Županijskog odbora HNS-a te zaključuje kako je vrijeme da se prekine s politikanstvom i da se iskoristi ponuđena priliku na najbolji mogući način. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook