Istočni dio grada nema najbolje riješen problem odvodnje pa su vatrgoasci imali više od 200 poziva građana za ispumpavanjem vode.


Zbog grmljavinskog nevremena i obilnih padalina, koje su sinoć zahvatile područje Zagreba, vatrogasci su imali više od sto intervencija ispumpavanja vode, najviše u istočnom dijelu grada kao i u slučaju nevremena prije mjesec dana, doznaje se danas u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Vezani članci Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..." Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni

To nije prvi put da strada taj dio grada jer ondje nije riješen problem odvodnje, grabe i kanali imaju mali kapacitet, nemaju dobar protok, pa voda s ceste navire najprije u dvorišta, a potom u podrume i stanove, kažu u zagrebačkoj vatrogasnoj postrojbi, koja obično tijekom nevremena ima između 200 i 300 poziva, a stigne odraditi stotinjak intervencija, ponajviše uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca.

Nevrijeme u Zadarskoj županiji: Vatrogasci ispumpavali podrume

Najviše je bilo pogođeno područje Sesvetskog Kraljevca i Dubrave gdje bi se, upozoravaju, problem s odvodnjom i kanalizacijom trebao rješavati sada, kada je suho vrijeme jer će se isti slučaj zasigurno ponoviti kod iduće jače kiše.

Na terenu je bilo 15 ekipa dobrovoljnih vatrogasaca, dvije ekipe profesionalnih vatrogasaca, tri ekipe Vodopskrbe i odvodnje i jedna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Osim problema s poplavljenim objektima, intervenirali su kod uklanjaja dijelova otpalih krovova te stabala i grana s ceste. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook