Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na danas održanoj izbornoj skupštini dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica je ponovno izabrana za predsjednicu tog ogranka.


Od nazočnih 125 izaslanika ona je dobila 99 glasova, a njezin protukandidat Blaž Pezo 24 glasa.

Dubravka Šuica na čelu je dubrovačkog HDZ-a od 1998. godine, a u tom je vremenu dva puta obnašala dužnost dubrovačke gradonačelnice (2001. do 2009.).

Ovo je prvi put da su na izborima za čelnika dubrovačkog HDZ-a sudjelovala dva kandidata.

Kandidati Dubravke Šuice dobili su i sva mjesta u Gradskom odboru te na listama za izaslanike stranačke izborne skupštine Dubrovačko-neretvanske županije te za Opći sabor HDZ-a.

Šuica je istaknula da su i ovi izbori potvrdili duh zajedništva u HDZ-u, ali i demokraciju s obzirom na to da su se natjecala dva kandidata. Nitko se ne treba osjećati gubitnikom, poručila je predsjednica dubrovačkog Gradskog odbora HDZ-a nakon proglašenja rezultata izbora. (Hina)

 

Vezani članci Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 4 HDZ lošiji nego na prethodnim izborima: U utrci za mjesto u Parlamentu ''izgubio'' pet velikih gradova Živi zid započeo sa skupljanjem potpisa za referendum (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) HDZ o prikupljanju potpisa za referendum o ukidanju financiranja stranaka: ''To je anarhizam. Na istom je nastao i Živi zid''