Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva u kaznenom, četiri u građanskom odjelu

DSV objavio liste prvenstva za šest sudaca Vrhovnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće (DSV) objavilo je u ponedjeljak listu prvenstva za šest sudačkih mjesta na Vrhovnom sudu, od čega dva u kaznenom, a četiri u građanskom odjelu najvišeg pravosudnog tijela u Hrvatskoj.

Prema listi objavljenoj na internetskoj stranici DSV-a najviše bodova za suce kaznenog odjela dobili su sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić te velikogorički županijski sudac Perica Rosandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na tri mjeseca DSV raspisao novi javni poziv za kandidate za predsjednika Vrhovnog suda. Suci koje je prozvao Zdravko Mamić privremeno udaljeni s dužnosti Slika nije dostupna Trakavica se nastavlja Milanović predlaže da se ponovi javni poziv za izbor šefa Vrhovnog suda, neće predložiti nijednog od prijavljenih kandidata

Na građanski bi odjel, prema objavljenoj listi bodova koje se DSV mora držati, trebali ući Dražen Jakovina, Goranka Barač-Ručević, Igor Periša i Slavica Garac.

Rang lista objavljena je nakon prošlotjednih razgovora s kandidatima, a osim bodova ostvarenih na razgovoru u ukupan zbroj ulazi i tzv. ocjena o obnašanju sudačke dužnosti.

Za upražnjena mjesta u građanskom odjelu na dva se natječaja prijavilo 28 sudaca, dok je kandidata za kazneni odjel bilo ukupno devet.

Kako bi u konačnici postali suci Vrhovnog suda kandidati moraju proći sigurnosnu provjeru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene