Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Živo je bilo na riječkom korzu gdje je više od 1.500 djevojaka iz cijele Hrvatske sudjelovalo na državnom prvenstvu mažoretkinja. Birao se najbolji tim koji će predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu.


Konkurencija je bila jaka, u Rijeci su nastupale i aktualne europske prvakinje - zagrebačke mažoretkinje. Kako ne bi bilo treme kad na riječkom Korzu nastupaju aktualne europske prvakinje. mažoretkinje. "Mi se nadamo da ćemo osvojiti opet zlato, to je jedino ono na što idemo, i za čim vježbamo svaki dan, ali bitno je da se potrudimo, pašto bude-bude najbolji će pobijediti", nada se Dorotea Kukolja iz Zagrebačkih mažoretkinja.

Vezani članci Dječja kuća Rijeka - 1 Šareni hodnici, kino platna, razigrani motivi: Riječki mališani dobivaju kuću na četiri kata punu sadržaja samo za njih Andrej Plenković i Vojko Obersnel Obersnel ljutito premijeru: "Vi danas, čak deset dana kasnije, ponovo otvarate strasti, napadate novinare, koristite teške riječi i prijetite"

Iako mnogi njihove nastupe još uvijek vide kao skakutanje i igru štapom, za te djevojke to je puno ozbiljniji hobi. "Imamo šest dana u tjednu treninge, jedino se nedjeljom odmaramo, minimalno tri sata imamo trening, isplesavamo koreografiju i defile, ispravljamo greške onda izađemo na stazu", pojašnjava Andrea Lernar iz Vukovarskih mažoretkinja.

"Sad su to vrlo složene koreografije i formacije i to je stvarno sad postao jedan moderan i suvremen ples", dodaje Sara Celnešak iz Svetojanskih mažoretkinja. Pred ocjenjivačkim je sudom težak zadatak. Hoće li Zagrepčanke uspjeti obraniti titulu državnih prvakinja i ponovno predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu znat će se sutra po završetku ovog za djevojke napornog natjecanja. U međuvremenu pogledajte kako to prvakinje rade u video prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.