Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi promatrali spektakl

Državno prvenstvo mažoretkinja na riječkom Korzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živo je bilo na riječkom korzu gdje je više od 1.500 djevojaka iz cijele Hrvatske sudjelovalo na državnom prvenstvu mažoretkinja. Birao se najbolji tim koji će predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu.

Konkurencija je bila jaka, u Rijeci su nastupale i aktualne europske prvakinje - zagrebačke mažoretkinje. Kako ne bi bilo treme kad na riječkom Korzu nastupaju aktualne europske prvakinje. mažoretkinje. "Mi se nadamo da ćemo osvojiti opet zlato, to je jedino ono na što idemo, i za čim vježbamo svaki dan, ali bitno je da se potrudimo, pašto bude-bude najbolji će pobijediti", nada se Dorotea Kukolja iz Zagrebačkih mažoretkinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija tisuće eura Pronovjera na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: Policija prijavila još četvero zbog 24.000 eura Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

Iako mnogi njihove nastupe još uvijek vide kao skakutanje i igru štapom, za te djevojke to je puno ozbiljniji hobi. "Imamo šest dana u tjednu treninge, jedino se nedjeljom odmaramo, minimalno tri sata imamo trening, isplesavamo koreografiju i defile, ispravljamo greške onda izađemo na stazu", pojašnjava Andrea Lernar iz Vukovarskih mažoretkinja.

"Sad su to vrlo složene koreografije i formacije i to je stvarno sad postao jedan moderan i suvremen ples", dodaje Sara Celnešak iz Svetojanskih mažoretkinja. Pred ocjenjivačkim je sudom težak zadatak. Hoće li Zagrepčanke uspjeti obraniti titulu državnih prvakinja i ponovno predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu znat će se sutra po završetku ovog za djevojke napornog natjecanja. U međuvremenu pogledajte kako to prvakinje rade u video prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene