Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DORH provjerava financijsko stanje Nikice Jelavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Nikica Jelavić ponudio pola milijuna eura jamčevine za puštanje iz pritvora u Sloveniji, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zatražilo je od Porezne uprave provjeru Jelavićevih financija, potvrdilo je Državno odvjetništvo.

"Državno odvjetništvo zatražilo je od nadležnih tijela, odnosno od Porezne uprave provjeru financijskog stanja Nikice Jelavića", izjavila je glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin. Dodala je da o ostalim pojedinostima ne može govoriti. 

Pročitajte i ovo Ivana Ćubelić PODNESENA KAZNENA PRIJAVA Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..." Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u Saboru - 1 ZASTUPNIKE NE ZANIMAJU BROJKE Glavna državna odvjetnica u Saboru o aktualnim aferama: ''Po utvrđenju činjenica postupit će se sukladno otkrivenom"

Kako prenose mediji, koji se pozivaju na izvore u vrhu DORH-a, rezultata provjera zasad nema kao ni informacija o tome jesu li Jelavić i njegove tvrtke uplatili porez i prijavili prihode iz kojih bi bilo jasno da lako može namaknuti pola milijuna eura.

Nikica Jelavić je u utorak uhićen na slovenskoj granici temeljem njemačkoga zahtjeva, a u petak je popodne na saslušanju na Okružnom sudu u Krškom dao suglasnost da po brzom postupku bude izručen Njemačkoj, pri čemu je njegov odvjetnik u žalbi na pritvor ponudio slovenskom Sudu jamčevinu u iznosu od 500.000 eura.

Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči za prijevaru u postupku kojim potražuje od Bavarske naknadu od 530.000 eura za proces koji se protiv njega vodio u Njemačkoj i u kojem je oslobođen. Jelavić je 2004. bio tri mjeseca u njemačkom pritvoru zbog sumnji da je opljačkao draguljarnicu u gradu Kemptenu, ali je postupak obustavljen i oslobođen je sumnji.

Njemačko državno odvjetništvo sumnjiči ga da je uz tužbu za nadoknadu štete predočio krivotvorene ugovore i krivotvorene bankovne dopise.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene