Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimohod i posjet Ovčari

Državni vrh obilježio Dan državnosti u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh okupio se poslijepodne u Vukovaru na promociji polaznika hrvatskih vojnih škola. Svečanost je jutros krenula za građane atraktivnim mimohodom, nakon čega je državni vrh posjetio Ovčaru i memorijalno groblje.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, Hrvatskog sabora Luka Bebić i Vlade Ivo Sanader položili su u povodu Dana državnosti vijence i zapalili svijeće podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i mjestu masovne grobnice na Ovčari iz koje su 1995. ekshumirani posmrtni ostaci 200 osoba ubijenih na tom mjestu 20. studenog 1991.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

'Ovdje na Ovčari pogubljeni su oni koji su do zadnje sekunde branili Vukovar. Dobro je i to da se dođemo pokloniti njima i svima onima koji su poginuli za Hrvatsku', izjavio je predsjednik Mesić novinarima nakon polaganja vijenca na Ovčari. Predsjednik vlade Ivo Sanader zahvalio je braniteljima, bez kojih ne bi bilo hrvatske samostalnosti, ocijenivši kako je uloga Vukovara u Domovinskom ratu bila nemjerljiva.

'Želimo i na ovaj način pokazati koliko Hrvatska treba biti zahvalna besmrtnim braniteljima Vukovara koji su stvorili pretpostavku za hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu', poručio je predsjednik Sabora Luka Bebić, rekavši kako niti jedna državna vlast ne smije zaboraviti ono je što je u Vukovaru učinjeno 1991. godine.

'Ja sam dobio čestitku od premijera Pahora i također sam njemu uputio svoju čestitku. To je ono najelementarnije, ali sigurno da iza tih čestitki mora uslijediti i ono što se u čestitkama piše. Kao što međutim vidimo, Slovenija se ponaša neeuropski - suprotno načelnima na kojima zajedno želimo graditi ujedinjenu Europu', rekao je Sanader.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene