Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan radosti, mira i nade

Državni vrh čestitao Uskrs vjernicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputili su vjernicima čestitku za blagdan Uskrsa.

Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je uskrsnu čestitku svim kršćanskim vjernicima, koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru.

'Katolicima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj srdačno čestitam Uskrs, veliki kršćanski blagdan. Želim da vam Uskrs - blagdan radosti, mira i nade, bude nadahnuće za ustrajnost i predanost u zauzimanju za dobro svojih bližnjih i svoje domovine', poručio je predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Uskršnja čestitka predsjednika Vlade Milanovića

U čestitci predsjednika Vlade Zorana Milanovića vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, stoji.

'Blagdan Uskrsa uvijek nas iznova svojim sadržajem i univerzalnom porukom potiče na zauzimanje za temeljne ljudske vrijednosti tolerancije, solidarnosti i uzajamnog poštovanja. Svakoga od nas podsjeća da ponašanjem i djelovanjem, u svome svakodnevnome hodu, promičemo odgovornost, razumijevanje i zajedništvo u društvu i zajednici u kojoj živimo.Neka to ne budu samo ukrasni detalji javnoga govora, nego iskreno i dosljedno poštovanje prema drugome, pa i različitome, nasuprot mržnji, zatvorenosti i nepropusnosti svake vrste, kulturnoj, vjerskoj ili etničkoj. Svim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da ovaj blagdan bude ispunjen mirom i zadovoljstvom te da ga provedu radosno, u krugu svojih obitelji i bližnjih. Sretan vam Uskrs!'


Čestitka predsjednika Sabora Josipa Leke

I predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je čestitku vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs.

'Perspektivom novoga početka veliki kršćanski blagdan Uskrsa vjernike ohrabruje da ustraju na putu dobra i pravednosti te skrbi za bližnje. Ove je godine ta poruka osnažena pozivom pape Franje tijekom njegovog svečanoga ustoličenja svim vodećim društvenim čimbenicima u svijetu da vode brigu o dobrobiti svakog čovjeka, jer inače vlada uništenje. U vjeri da je upravo u takvom, odgovornom i savjesnom ponašanju svakoga pojedinca u društvu put izlaska iz sadašnje teške materijalne i vrijednosne krize želim u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru', poruka je predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene