Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Državni inspektorat ispituje zakonitost poskupljenja komunalnih usluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat počeo je ispitivati zakonitost poskupljenja komunalnih usluga u Zagrebu, priopćeno je iz Državnog inspektorata.

Gospodarski inspektori započeli su inspekcijski nadzor u Zagrebačkom holdingu zbog utvrđivanja zakonitosti povećanja cijena komunalnih usluga u Zagrebu od 1. siječnja, stoji u priopćenju koje je potpisao glavni inspektor Kruno Kovačević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Inflacija u eurozoni Od Hrvatske je gora samo jedna zemlja: Pogledajte koliko su rasle cijene u godinu dana Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak

Nadzorom će biti obuhvaćena zakonitost povećanja cijena prijevoza u javnom gradskom prometu za 37,5 posto, opskrbe vodom i odvodnjom otpadnih voda za 49,9 posto, te odvoza i deponiranja komunalnog otpada za 17,9 posto.

Ako se utvrdi da su cijene povećane suprotno važećim propisima, inspektori će rješenjem narediti vraćanje cijena usluga na razinu prije poskupljenja, kao i povrat više naplaćenog iznosa korisnicima usluga, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene