Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu htjeli pred kamere

Zbog poreznog duga mlađeg sina: Država upisala hipoteku na dio vile Tuđmanovih

Uknjižba države zbog poreznog duga (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Uknjižba države zbog poreznog duga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uknjižba države zbog poreznog duga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uknjižba države zbog poreznog duga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uknjižba države zbog poreznog duga (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/2 >>
Zbog poreznog duga od oko 192 tisuće kuna, država je sjela na dio vile obitelji Tuđman. Porez nije platio Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog hrvatskog predsjednika. On nije htio pred kamere, a i njegov brat, saborski zastupnik Miroslav Tuđman nije imao komentara na cijelu priču.

Zbog poreznog duga Stjepana Tuđmana od gotovo 193 000 kuna država je upisala hipoteku na njegov suvlasnički dio vile Tuđmanovih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Garaža - 3 Što se događa Gradske vlasti otpisuju dug od 750 tisuća eura, oporba negoduje: "Najveća pljačka u povijesti Dubrovnika!"

Stjepan Tuđman pred kamere nije htio. No, u telefonskom razgovoru za Dnevnike Nove TV je rekao kako je dug nastao kada je imao ugostiteljski obrt koji nije uredno plaćao PDV. Kazao je i kako je godinu ili dvije na rate otplaćivao dug, ali da kasnije, kako kaže, zbog male mirovine nije bio u mogućnosti plaćati.

Danas mu se, dodaje, odbija četvrtina mirovine. Njegove posljednje dvije tvrtke su u stečaju. Na financijskim servisima je vidljivo da jedna od njih nije dostavila ni financijske izvještaje za 2017. godinu.

Zato se država zbog duga na dio vile sudskim putem upisala još 2010. godine, kada je Općinski sud u Zagrebu donio prvostupanjsko rješenje.

Dio na kojem je zabilježba Stjepan Tuđman prepisao je na djecu. Vila koju je Ankica Tuđman spominjala i u svojoj knjizi ''Moj život s Francekom'' podijeljena je na četiri suvlasnička dijela. Uz dio na koji su upisane Stjepanove kćeri, tu su još dva stana koja pripadaju Stjepanovoj sestri Nevenki Tuđman. U prizemlju se nalazi i peterosoban stan nad kojim Nevenka i Miroslav Tuđman dijele vlasništvo.

Saborski zastupnik na sve ovo nije imao komentara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene