Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaganje u 'kukuriku koaliciji'

'Nema žurbe za kukuriku koaliciju, o Hypu ne znamo ništa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio jeda im se ne žuri formalno potpisati koalicijski sporazum sa strankama ‘kukuriku koalicije’ i o kadrovskim rješenjima jer su prije svega važni programi.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon konferencije za novinstvo o rebalansu državnog proračuna i o tome kako konsolidirati javne financije, Milanović je odgovorio da među strankama koje već više od godinu dana djeluje u okviru ‘kukuriku koalicije’, nema razlike o ključnim pitanjima hrvatskog gospodarskog, društvenog razvoja, međunarodnog i regionalnog položaja.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Slika nije dostupna SDP, HNS, IDS i HSU 'Kukuriku koalicija' postala 'Savez za promjene'

‘Dakle, manje više svi se slažemo da je država skupa, troma, da guši hrvatsko gospodarstvo, da je Hrvatska previše centralizirana država i da treba ići prema decentralizaciji koja onda uključuje i fiskalnu decentralizaciju’, rekao je.

>> Šuker: Rebalans će biti kvalitetna podloga za proračun 2011.

‘Prije svega programi, a onda kadrovska rješenja. Nikamo nam se u tom smislu ne žuri i vjerujem u uspjeh našeg zajedničkog posla’, istaknuo je. Vezano za sudski postupak protiv predsjednika HNS-a Radimiru Čačiću koji je u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama, Milanović je rekao kako po njegovom sudu ‘te dvije stvari nisu povezane’.

‘Gospodin Čačić preuzeo je punu odgovornost na sebe, a okolnosti nezgode, ono što nam je poznato, ukazuju na to da nije bio pod utjecajem alkohola’, rekao je Milanović. Prema tome, pričekajmo što će istraga reći, istaknuo je i dodao kako dosadašnje ponašanje Čačića podržava. ‘Ima moju podršku. Naravno, vidjet ćemo što će reći pravosudni sustav’, zaključio je Milanović.

'Ta sreća nije slučajna'

Na pitanje novinara o uhićenju Wolfganga Kulterera, bivšeg predsjednika uprave koruške Hypo Alpe Adria Bank, koji je uhićen u petak ujutro zajedno s još jednom osobom nepoznatog identiteta, te vjeruje li da će se to odraziti na pojedince u Hrvatskoj, Milanović je odgovorio kako ‘srećom, ali ta sreća nije slučajna, o tome ne zna ništa’.

‘Ne znamo ništa i nismo dio tog svijeta i drago nam je i ne vidimo se u toj ulozi’, rekao je Milanović. ‘Prema tome, oni koji jesu dio tog svijeta, oni koji su u tome sudjelovali, ako su sudjelovali, morat će vam davati odgovore na ova pitanja’, rekao je, uz ostalo, Milanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene