Obavijesti Video Pretražite Navigacija
politička predizborna pozadina

DORH započeo istragu oko obnove poplavljenih kuća u Gunji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijela priča ima i političku predizbornu pozadinu - na navodni kriminal upozorio je načelnik općine Gunja, Hrvoje Lucić koji je u vrijeme poplave i obnove bio SDP-ovac, a sada je Bandićevac. Načelnik je optužio Ministarstvo graditeljstva da je obnova kuća preplaćena, nakon čega je DORH pokrenuo istragu.

U poplavljenoj županjskoj Posavini obnovljeno je 1.090 kuća za što je država izdvojila oko 600 milijuna kuna. Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić, inače član stranke Milana Bandića, tvrdi da su radovi preplaćeni. Za to optužuje tadašnju ministricu graditeljstva Anku Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Očekuju odgovore Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava" Slika nije dostupna Svaki dan nova borba ŽIVOT U LIMENOJ ZAJEDNICI 'Imam kuću, a nemam gdje biti'

"Po ovlaštenom sudskom vještaku za graditeljstvo cijena je 8600 kuna, a kvadrat je Ministarstvo graditeljstva plaćalo 12750 kuna. To je skoro dupla cijena" kaže Hrvoje Lucić, načelnik Gunje.
 

Anka Mrak Taritaš optužbe odbacuje uz tvrdnju kako je riječ o prljavoj predizbornoj kampanji Milana Bandića, kojemu je ona protu-kandidatkinja na zagrebačkim izborima.

"Ono što mogu reći da je bila očekivana prljava kampanja gospodina Bandića nakon što su ankete pokazale da ga pobjeđujem u prvom i drugom krugu. Odlično odrađen posao u Slavoniji nitko ne smije zaprljati. Nekoliko tisuća ljudi u kratkom roku se vratilo svojim obnovljenim kućama" Kaže Anka Mrak Taritaš, biša minstrica graditeljstva ( HNS ).
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene