Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kao u nekom crtiću!"

Nevjerojatna snimka iz riječkog gradskog autobusa: Putnici se vozili s otvorenim kišobranom i za to su imali dobar razlog

Riječani su navikli na kišu, no mlaz vode koji se slijeva u gradski autobus iznenadio je putnike. Jedna se žena snašla i - otvorila kišobran.

Putnici gradskog autobusa na liniji 2, Trsat - Srdoči riječke tvrtke Autotrolej u srijedu su imali što vidjeti. Na sredini autobusa kiša se slijevala u mlazovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Jedna od putnica koja je sjedila ispod mlaza vode snašla se i otvorila kišobran, a ostali su se maknuli kako bi ostali donekle suhi. Videosnimka je nastala u srijedu oko 16:10 u gradskom autobusu koji s Trsata vozi u smjeru Srdoča, popularnoj ''dvojci''.

"Odlično i originalno! Ni to ne možemo iskoristiti kao turističku atrakciju. Gospođa s kišobranom je promotor ne samo Autotroleja nego i kišobrana kao riječkog suvenira. Stvarno smo u ku**u!", "Obiju je važniji brod Galeb od Riječana", "Super, besplatno tuširanje, nisam bila dosad upoznata s činjenicom da je Autotrolej počeo nuditi i tu uslugu, ajde barem je to free, dokad - ne zna se", "Nekako mislim da su ovi busovi namjerno poslani na cestu", "Uđeš mokar u bus, promrzao si, a bus lagano lije po sredini", "Ajoj, doživjela više puta u sedmici, kao u nekom crtiću", "Eto! Jedini na svijetu imamo autobuse - akvarije! Pa tko to još može!", "Kakav doživljaj za turiste, bravo za prijestolnicu kulture...", samo su neki od komentara Riječana na videosnimku koja se proširila društvenim mrežama.

Inače, Riječani su već navikli na kišu koja ponekad pada danima. Sezona kiše počinje ujesen i traje gotovo do ljeta. Povoljan geografski položaj i planine koje okružuju grad - prava su kombinacija za oborine u Riječkom zaljevu.

Sporan autobus odmah po dojavi povučen u garažu

O stanju gradskih autobusa i do kada će se ovakvi prizori moći vidjeti u njima, pitali smo Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. Rijeka, o čijem se autobusu radi. Kako su nam odgovorili - za videosnimku i ovaj događaj znaju, a autobus je odmah po dojavi povučen u garažu.

Iz Autotroleja poručuju da je u srijedu na riječkom području pala ogromna količina kiše, pa je došlo do propuštanja kod spoja na karoseriji i krovu autobusa. Navode da je u prometu još sedam sličnih zglobnih autobusa iz iste generacije odnosno starih 22 – 24 godine, ali i 12 kraćih ''solo vozila'' istih godišta.

Odgovor Autotroleja prenosimo u cijelosti:

"Naravno, upoznati smo sa snimkom i događajem u vozilu, te smo ga odmah po dojavi povukli u garažu. Naime, u prvom redu treba biti svjestan ogromne količine kiše koja je jučer padala na riječkom području, te je na tom zglobnom vozilu, koje je prometovalo na liniji broj 2, zbog padalina i velikih količina vode u kratkom vremenu, došlo do propuštanja, odnosno prelijevanja vode kod spoja 'harmonike' na karoseriji i krovnom odzračniku. Kako je navedeno, vozilo je povučeno iz prometa i radi se na brtvljenju problematičnih spojeva.

Naravno, da je bilo poznato da vozilo propušta, ne bi bilo pušteno u promet. U prometu je još sedam zglobnih vozila starije generacije (god. 1995. i 1997.), kao i 12 solo vozila istih godišta, a koja se uglavnom koriste kao rezervna vozila. Jučer je spomenuto vozilo bilo u upotrebi zbog obaveznog redovnog održavanja - servisiranja novih vozila u garantnom roku.

Svi novi autobusi koji su nedavno nabavljeni, a riječ je o 22 nova vozila, su u prometu. Riječ je o četiri zglobna vozila te 18 solo vozila. Naravno, svjesni smo potrebe nabavke novih vozila te tako tijekom iduće godine očekujemo nabavu još 32 nova vozila, i to kao i u prethodnom slučaju putem EU fondova. Nabavom novih vozila, odnosno dodatna 32 vozila, znatno ćemo promijeniti prosječnu starost voznog parka KD Autotrolej te će ona iznositi u prosjeku šest godina", odgovorili su za DNEVNIK.hr iz riječkog Autotroleja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene