Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedno 400 kuna

Nevjerojatna drskost lopova: Provalili u Caritas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drskost lopova u potrazi za novcem često prelazi sve granice. U Šibeniku su otišli toliko daleko da su provalili u prostorije Caritasa, ustanove koja pomaže siromašne.

Ušli su kroz rešetke, razbili katance, otvorili su rešetke, razbili su prozor i našli se u skladištu prehrambenih proizvoda za siromašne. Stepenice su ih odvele do ureda, gdje su kao najveću vrijednost prepoznali računalo u kojem se nalaze vrlo povjerljivi podaci.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

'Sadržavalo je bazu podataka od 2000. godine, gdje je upisan svaki korisnik, što je dobio od Caritasa i kakvi su mu uvjeti života', rekla je Nina Živković, socijalna radnica. Pljačku ustanove koja se bavi borbom za preživljavanje siromašnih, malo tko može razumjeti. 'Iako nije prva provala, ne znam što ljudi misle da će ovdje pronaći', rekao je Miljenko Jukić, zamjenik ravnatelja Caritasa.

Pronašli su informacije o preko tisuću korisnika. Zaposlenici Caritasa nakon pljačke morat će otkrivati nove sisteme pomaganja siromašnima. 'Sada ću morati ispitivati svakog čovjeka opet. Za to će mi trebati godina', dodaje Živković.

Računalo za koje se pretpostavlja da će biti transferirano na crnom tržištu postići će cijenu od tristotinjak možda 400 kuna.
'Mi bi mu dali taj novac, jer na tom su računali podaci koje smo godinama sakupljali', kaže Jukić. Profesionalci i volonteri Caritasa drskim lopovima poručuju da ako im prodaja računala nije uspjela, slobodno ga vrate natrag.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene