Na Braču je izbio požar nakon što se dron srušio kod Gornjeg Humca, nedaleko od zračne luke.

Galerija


Oko 9:30 na Braču kod Gornjeg Humca srušio se dron i izazvao požar. Na mjesto gdje se srušila letjelica upućeni su vatrogasci i policija.

Vezani članci U Splitu gorjeli kontejneri i automobili, Ilustracija U Splitu izgorjela tri kontejnera, požar zahvatio tri automobila Dronovi omogućavaju pregled situacije vatrogascima i na mjestima koja im nisu dostupna Svaka sekunda, ali i svaki dron je bitan! Kako će vatrogascima koristiti udvostručena DRONacija u akcijama spašavanja

U tijeku je gašenje požara. Rušenje bespilotne letjelice, potvrdili su nam u PU splitsko-dalmatinskoj.

"Najprije smo dobili dojavu o požaru, a onda je javljeno da se srušio dron", rekla nam je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske. 

Ministarstvo mora potvrdilo je da se radi o njihovu dronu. 

"Danas se u jutarnjim satima, neposredno nakon polijetanja iz Zračne luke Brač, bespilotni zrakoplov tipa Schiebel S-100, iz zasad neutvrđenih okolnosti srušio na nenaseljenom i nepristupačnom, kopnenom dijelu otoka Brača.

Po dojavi o padu interventne službe izašle su na teren, a sukladno pravilima sigurnosti zračnoga prometa obaviještena su sva nadležna tijela. Prema dostupnim informacijama, nema ozlijeđenih osoba, kao niti materijalne štete na objektima.

Bespilotni zrakoplov je, prema današnjem rasporedu, trebao obavljati redovne aktivnosti vezane za podršku sigurnosti plovidbe i zaštite mora, u sklopu usluga koje državama članicama Europske unije stavlja na raspolaganje Europska agencija za pomorsku sigurnost EMSA", navelo je Ministarstvo u priopćenju. 

Gori borova šuma na nepristupačnom terenu. Nema ozlijeđenih.