U krugu obitelji, prijatelja i sugrađana danas poslijepodne na groblju sv. Ivana u drniškom naselju Badnju pokopana je Antonija Bilić.


Na posljednje počivalište Antonijine posmrtne ostatke nosili su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Njih 60 iz svih krajeva Hrvatske izmjenjivalo se u povorci.

Vezani članci Tajana Ivanac - 2 Iz bolnice objasnili zašto su šokiranoj obitelji javili da dođu po tijelo nakon što su mislili da su pokopali majku: "Ni o kakvoj zamjeni identiteta nema riječi" Svečana procesija za Mariju Krucifiksa - 2 U svečanoj povorci u Rijeci posmrtni ostaci Riječke Majke ispraćeni su na posljednji počinak u kapelici Presvetoga srca Isusova

To je bila želja Antonijine obitelji koja se na taj način, ali i zahtjevom da se ne kupuju vijenci za pokojnicu, već da se novac uplati na račun HGSS-a, željela odužiti pripadnicima te službe za sve što su učinili za njih tijekom potrage za njom.

>> Sprovod u srijedu: Umjesto cvijeća i svijeća novac uplatite HGSS-u

Na posljednjem ispraćaju bilo je dvanaest svećenika drniškog dekanata, a vjerski obred predvodio je fra Petar Klarić. Antonijina školska kolegica Marijana Brakus oprostila se od nje riječima: "Neka te anđeli čuvaju i nasmijavaju, kao što si i ti nas."

Antoniju Bilić ubio je Dragan Paravinja 7. lipnja 2011. Paravinja je za teško ubojstvo Antonije te za još dva pokušaja silovanja na Županijskom sudu u Šibeniku osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. Otkako je nestala, sve do 27. studenog ove godine, kada su kod Josipdola uz državnu prometnicu pronađeni njezini posmrtni ostatci, trajala je jedna od najopsežnijih potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook