Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Shizofrenog ubojicu, odbjeglog iz psihijatrijske bolnice Vrapče, sinoć je uhitila osječka policija. Odbjegli i opasni Željko Blažević ukrcao se na autobus u Belom Manastiru koji je vozio za Osijek.


Vozač ga je prepoznao i hladne glave policiji poslao SMS poruku zastrašujućeg sadržaja - 'Ubojica mi je u autobusu!'. Policija ga je uhitila deset minuta nakon dojave i prepratila natrag u Vrapče. Kobna linija za odbjeglog ubojicu. Upravo u ovaj autobus ušao je Željko Blažević i zatražio kartu od vozača. Tada počinje drama….

Vezani članci Autobus je u Osijeku propao u rupu u Ulici kralja Petra Svačića - 4 VIDEO Šok u Osijeku: Autobus s putnicima propao u rupu nasred ceste, doznali smo što se zaista dogodilo Autobus, ilustracija Usred pandemije u ovom se međugradskom autobusu epidemiološke mjere baš i nisu poštovale: ''Vozač mi je rekao da to nije njegov problem''

'Bio je kratko ošišan, bez brade, onako neuredno obučen, vidjelo se odmah da je psihički bolesnik, čudno je govorio, i onda mi je film u glavi došao da bi to moga u biti on', rekao je vozač Duško Mihajlović.

Odbjegli ubojica sjeo je na mjesto iza vozača. Kad je stisnuo papučicu gasa, vozač se dohvatio mobitela… 'Sjetio sam se mog prijetelja koji radi u policiji i njemu sam poslao poruku: vozim se iz Belog Manastira i mislim da mi je ušao u bus čovjek koji je pobjegao iz zatvora - šizofreničar', rekao je vozač Mihajlović.

'Mogao mi je štošta napraviti'

Samo pet minuta nakon poruke - policija je prema autobusu krenula iz dva smjera. Opkolila je vozilo i u njemu pronašla doista - odbjeglu shizofrenu ubojicu iz Vrapča. 'Mi smo dobili poruku u 16.50, u 16.55 je već ophodnja stigla do autobusa i u 17 sati je bila uhićena, bilo je to uhićenje za deset minuta', rekla je glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Nitko se od putnika ne usudi ni pomisliti što se moglo dogoditi na kobnoj liniji. Je li bio naoružan, hoće li mu 'puknuti film'.

'Dule, a gdje je on sjedio? Tamo dva mjesta iza vas! A joooj, majko, iza mene?! A ja ga nisam vidjela! Pa ja sam tako slobodna žena da bih se vozila usred mraka s nepoznatim osobama, ipak sam ja u godinama, mogao mi je štošta napraviti. Rekla mi je susjeda da znaju vaditi organe, ma jadni moji organi...', ispričala je putnica Dragosavka Šućur.

Željko Blažević prijavljen je na adresi u Osijeku. Ovdje živi Željkov inače teško bolestan udomitelj. Željka nije vidio kaže dvije godine. Kako sada stvari stoje, neće ga vidjeti još jako dugo.