Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na Velebitu

Traga se za britanskim turistima, spašen teško ozlijeđeni Talijan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je s Velebita helikopterom već spasio teško ozlijeđenog talijanskog alpinista, a sada tragaju za britanskim turistima!

'Pokrenuta je akcija spašavanja grupe britanskih turista koji su na prostoru u blizini Vaganskog vrha (1757 metara), zbog iscrpljenosti i dehidracije zatražili pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja. U pomoć ima je upućena zemaljska ekipa HGSS-a iz Zadra koja će ih locirati i pružiti im neophodnu pomoć', rekao nam je Vinko Prizmić (HGSS) i dodao da će njihovo spašavanje sigurno trajati nekoliko sati.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se

Paralelno s akcijom spašavanja britanskih turista HGSS-ovci su s visoke stijene helikopterom spasili teško ozlijeđenog talijanskog alpinista. On je na zapadnoj stijeni Anića kuka u Paklenici ozlijedio kralježnicu i zadobio prijelom noge.

Radi se o 350 metara visokoj stijeni, a ne znaju se okolnosti nesreće. 'Samo spašavanje helikopterom bilo je iznimno opasno i riskantno no srećom, ozlijeđeni je alpinist evakuiran i prevezen u zadarsku bolnicu', rekao nam je Prizmić.

Helikopter i posada HGSS-a  na Hvar po bolesnog pacijenta

'Nakon uspješne akcije spašavanja talijanskog alpinista, umjesto odmora, isti helikopter, posada, timom i liječnicom HGSS-a, usmjeren je na Hvar gdje se radi o medicinskom letu gdje sa tog otoka treba prevesti ugroženog pacijenta u Splitsku bolnicu', javio je HGSS.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene