Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brod 'Nawi-Wind' kojim upravlja hrvatski kapetan Pero Metković, zapeo je u kanadskom zaljevu Placentiji, nakon nevremena 4. prosinca, koje je brod jedva izdržao.


Teretni brod egipatskog vlasnika, kojim upravlja hrvatski kapetan Pero Metković, u nevremenu je oštećeno, posadi nedostaje hrane i vode, a  vlasnik im duguje 70.000 dolara za plaće, piše The Telegram.

Vezani članci Slika nije dostupna Havarija 200 metara dugog teretnog broda: Spasioci tragaju za preživjelima i pokušavaju stabilizirati brod Slika nije dostupna Ispovijest hrvatskog pomorca koji je na vrijeme napustio zloglasni brod: 'Nuždu smo vršili u vrećice!'

Kapetan Metković, opisao je kako se radilo o valovima koji su dosezali visinu i do 17 metara, a voda je poplavila i strojarnicu. Tada se, kaže, odlučio s oštećenim brodom vratiti u Argentiju, a trenutno je nasukan sa svojom posadom u kanadskom zaljevu Placentiji.

'Plovim čitav život, ali nikada u životu nisam vidio takvo nevrijeme (..) Posada mi je rekla da se radilo o valovima visine od 17 metara. Nisam siguran, ne mogu izmjeriti visinu valova. Ali bili su užasni', izjavio je Metković za CBC.

Posada koja broji 11 članova iz Grčke, Hrvatske i Slovenije živi trenutno na brodu, ali im počinje nestajati hrane. Kapetan Pero Metković je iz Dubrovnika.

Zahvaljujući pomoći Crvenog križa i predstavnika Međunarodnog pomorskog sindikata (ITF) uspjeli su osigurati hranu, 200 litara vode u bocama, zimske jakne i nešto termalnih pokrivača. Lokalne pekarnice donijele su im kruh i mlijeko. 

Metković je naglasio kako je imao problema pri stupanju u kontakt s vlasnikom Navi Winda, a egipatski vlasnik je rekao kako će sljedećeg tjedna doći u Kanadu i riješiti stvari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju