Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovao HRID

Prgomet: Na izbore kao nezavisni kandidat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik udruge Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) Drago Prgomet izjavio je u ponedjeljak kako ta inicijativa u ovom trenutku nema političkih ambicija, ali i najavio kako će on osobno izaći na izbore kao nezavisni kandidat.

"Razgovaram s brojnim političkim opcijama, a razgovori s Mostom su vrlo ozbiljni, no treba pričekati i izvijestit ćemo ako bude dogovora", kazao je novinarima taj nekada drugi čovjek HDZ-a, nakon osnivačke skupštine u Novinarskom domu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu presudni ŽIVI ZID NEĆE PODRŽATI MILANOVIĆA 'Slobodno nas maknite iz takvih kalkulacija' Slika nije dostupna Postavili vlastite uvjete HRID: Spremni smo preuzeti odgovornu dužnost i obavezu za provođenje reformi

HRID je, tvrdi Drago Prgomet, nastao od ljudi koji ne žele političke pozicije, već nude rješenja za nagomilane probleme u državi i društvu.

Prgomet: Želimo prevladati oštre podjele između lijevog i desnog

Predsjednik Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drago Prgomet poručio je u ponedjeljak, s osnivačke skupštine te udruge, kako im je namjera prevladati oštre podjele između lijevog i desnog te uvjeriti društvo da se ideološke i političke razlike rješavaju na dostojanstven i tolerantan način, pa će upravo stoga temelj njihovog rada biti dijalog.

"Ne želimo gledati staru hrvatsku igru ustaša i partizana koja bi i ove godine mogla biti jedina igra u gradu", poručio je taj nekadašnji drugi čovjek HDZ-a pozivajući građane da im se pridruže jer, kako kaže, stvari se neće same od sebe promijeniti.

Govoreći o konkretnim mjerama za koje se zalažu, Prgomet je kazao kako će one ići u smijeru reforme javne uprave, njezinoj većoj digitalizaciji te smanjivanju birokratskih prepreka. Imperativ im je, kaže, smanjiti broj gradova i općina za polovicu, a broj županija na trećinu.

U sektoru obrazovanja traže reforme usmjerene na potrebe na tržištu rada, a obrazovni sustav dostupan pod jednakim uvjetima svima.

Demografska se politika, kaže Prgomet, ne provodi u jednom mandatu, a HRID se zalaže ne samo za generalno smanjivanje poreza već i uvođenje osjetnih poreznih olakšica za obitelji s više djece te jednokratno stimuliranje rađanja svakog djeteta.

VIDEO Detalji i analiza slučaja Prgometove ostavke

"Inicijativa HRID nastala je samostalno, bez ikakve pozadine, kumova i sponzora, a članovi udruge su građani koji ne žive od politike", poručio je Prgomet.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je udruga dobila upravo takvo ime, kazao je kako je hrid stijena koja je uvijek iznad površine, utočište onima koje nose valovi nesigurnosti, ali i stijena s koje se dobro vidi.

"Neka se o našu HRID razbiju isključivost, nerazumijevanje i nekompetentnost, a ako vam se čini da su nam ciljevi neostvarivi završit ću predstavljanje izrekom 'Najvažnija stvar kod cilja je da ga imate'. Mi ga imamo i ispunit ćemo ga", poručio je Drago Prgomet.

Iako se na osnivačkoj skupštini u Hrvatskom novinarskom društvu nije moglo vidjeti puno poznatih lica, na prestavljanju se, među ostalima, pojavio i nekadašnji hrvatski premijer Nikica Valentić koji je novinarima rekao kako je došao jer je Prgomet njegov stari prijatelj i liječnik. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene