Dragan Kovačević
Dragan Kovačević Foto: Josip Regovic/Pixsell

Dan uoči planiranog uhićenja, u trenutku kad su već bili izdani nalozi za pretres, predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević dobio je informaciju da se protiv njega provodi istraga pa se riješio mobitela koje je bacio u Savu, a policija sumnja i da je pokušao sakriti gotovinu.


Do srijede popodne Dragan Kovačević, čelnik Janafa, se ponašao normalno i držao svoje rutine, a u popodnevnim satima istažitelji su prvo primijetili da je prestao komunicirati telefonom te mu je ponašanje postalo hektično. Vozio se po gradu s jedne adrese na drugu i prebacivao stvari, doznaje Jutarnji od izvora bliskih istrazi.

Vezani članci Kovačević tuži Janaf - Ostaje bez povlastica - 3 Nema pravo na otpremninu ni povratak na drugu funkciju, Kovačević najavio tužbu protiv Janafa: "On ima pravo to raditi" Privođenje predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića - 2 Kovačevićev Klub očito bio jako popularan: Sve duži popis ''uglednika'' koji su ga pohodili

Policija je zaključila da je Kovačević doznao da mu se sprema uhićenje te da pokušava sakriti kompromitirajuće materijale i novac u gotovini.

Kovačević se riješio i mobitela koje je bacio u Savu, no policija je brzo poslala ronioce koji su ih uspjeli pronaći, a kako piše Jutarnji, čak nisu ni uništeni već će se podaci s njih uspjeti spasiti.

Zbog svega toga policija je Kovačeviću u stan upala u srijedu navečer, umjesto u četvrtak ujutro kako je bilo planirano.