Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH rekao je da nitko iz BiH ne može zaustaviti projekt izgradnje Pelješkog mosta.

Galerija


Dragan Čović održao je predavanje studentima Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment gdje je govorio o političkom uređenju i položaju Hrvata u BiH naglasivši da će stranke okupljene u Hrvatskom narodnom saboru na izbore izaći s jedinstvenom listom.

Vezani članci Slika nije dostupna Premijer: Pelješki most "ide dalje", ako BiH ima nekih pitanja Hrvatska će na njih odgovoriti Slika nije dostupna SDA osudio Čovića zbog potpore izgradnji Pelješkog mosta: "To je nedopustivo!"

Čović je rekao da će inzistirati na izmjeni izbornog Zakona i na taj način spriječiti da drugi narodi biraju političke predstavnike Hrvatima. Osvrnuo se i na izjave Bakira Izetbegovića da prije izgradnje Pelješkog mosta treba riješiti granicu s BiH i pristup otvorenome moru.

''Most će se graditi evidentno. Postoje danas tehnički problemi - je li natječaj raspisan, ima li netko primjedbi na raspisani natječaj, na odabir. Sve je to pitanje tehnike. Nitko iz BiH ne može zaustaviti taj projekt. BiH da ima svoje stajalište ona bi ga iznijela. Danas pojedinci u BiH imaju svoje stajalište. Nažalost, dobar dio nas to ne razumije. Znači, ne može Dragan Čović izaći govoriti u ime BiH'', rekao je.