Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. godine održala je danas svoj redoviti izborni sabor na kojem je za predsjednika ponovno jednoglasno izabran kirurg dr. Juraj Njavro, liječnik u vukovarskoj Ratnoj bolnici za vrijeme srpske agresije na Vukovar 1991. te bivši zatočenik srpskih koncentracijskih logora.


Udruga je utemeljena 1995. godine s ciljem očuvanja i prenošenja iskustava liječnika dragovoljaca, stečenih u Domovinskom ratu, a današnjem izbornom saboru nazočili su, uz ostale, predstavnici raznih druga iz Domovinskog rata te potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Vezani članci Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan Deklaraciju o zaštiti baštine brzo riješe, ali probleme u zdravstvu - ne: "Nemamo dovoljno novca, ali ima ministarstvo i HZZO" Dubrovačka bolnica - 3 Tko će raditi u dubrovačkoj bolnici? Nedostaje oko četiri stotine radnika

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako Ministarstvo dobro surađuje s Udrugom hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. na zajedničkom projektu psihosocijalne i zdravstvene skrbi za hrvatske branitelje koji počinje ove godine.

U sklopu projekta obaviti će se brojni sistematski pregledi hrvatskih branitelja ali i obitelji hrvatskih ranih vojnih invalida i drugih stradalnika rata.

Udruga Hrvatskih liječnika dragovoljca 1990.-1991. godine daju punu potporu borbi državnih tijela protiv korupcije u akcijama "Dijagnoza 1 i 2", naglasila je Kosor.

Napomenula je kako liječnici dragovoljci Domovinskog rata daju potporu i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti da se zajednički bore i protiv korupcije ali i za zaštitu hrvatskih branitelja, protiv svih onih koji bi htjeli neku opću reviziju i hajku na branitelje.

To je zajednička borba protiv korupcije i otkrivanje svih koji su
nečasno došli do nekog statusa, ali i protiv progona i stigmatiziranja branitelja, naglasila je Kosor.

Na novinarski upit nakon svečanog dijela izbornog sabora Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. g. kada će Republika Hrvatska priznati neovisnost Kosova, potpredsjednica Kosor ponovila je stajalište Vlade da će se Kosovo priznati kada to učini i većina zemalja Europske unije te kada Hrvatska odluči da je to najbolje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju