Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dr. Njavro opet izabran za predsjednika Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. godine održala je danas svoj redoviti izborni sabor na kojem je za predsjednika ponovno jednoglasno izabran kirurg dr. Juraj Njavro, liječnik u vukovarskoj Ratnoj bolnici za vrijeme srpske agresije na Vukovar 1991. te bivši zatočenik srpskih koncentracijskih logora.

Udruga je utemeljena 1995. godine s ciljem očuvanja i prenošenja iskustava liječnika dragovoljaca, stečenih u Domovinskom ratu, a današnjem izbornom saboru nazočili su, uz ostale, predstavnici raznih druga iz Domovinskog rata te potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako Ministarstvo dobro surađuje s Udrugom hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. na zajedničkom projektu psihosocijalne i zdravstvene skrbi za hrvatske branitelje koji počinje ove godine.

U sklopu projekta obaviti će se brojni sistematski pregledi hrvatskih branitelja ali i obitelji hrvatskih ranih vojnih invalida i drugih stradalnika rata.

Udruga Hrvatskih liječnika dragovoljca 1990.-1991. godine daju punu potporu borbi državnih tijela protiv korupcije u akcijama "Dijagnoza 1 i 2", naglasila je Kosor.

Napomenula je kako liječnici dragovoljci Domovinskog rata daju potporu i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti da se zajednički bore i protiv korupcije ali i za zaštitu hrvatskih branitelja, protiv svih onih koji bi htjeli neku opću reviziju i hajku na branitelje.

To je zajednička borba protiv korupcije i otkrivanje svih koji su
nečasno došli do nekog statusa, ali i protiv progona i stigmatiziranja branitelja, naglasila je Kosor.

Na novinarski upit nakon svečanog dijela izbornog sabora Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. g. kada će Republika Hrvatska priznati neovisnost Kosova, potpredsjednica Kosor ponovila je stajalište Vlade da će se Kosovo priznati kada to učini i većina zemalja Europske unije te kada Hrvatska odluči da je to najbolje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene